SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Türkiye'de bir ilk olacak olan Otomotiv Test Merkezi yatırımının Sakarya'ya yapılması hususunda çalışmalarına devam ediyor.

 Otomotiv Test Pisti ile ilgili SATSO tarafından hazırlanan raporu bir dosya halinde TSE Başkanı'na sunmak üzere Ankara'ya giden Başkan Kösemusul TSE Başkanı Hulusi Şentürk ile gerçekleştirdiği görüşmeyi değerlendirerek şunları dile getirdi:

 “Test Pisti'nin Sakarya'da kurulmasına yönelik hazırladığımız çalışma ve raporu bugün Ankara'da TSE Başkanı Hulusi Şentürk'e ilettik. Kendisiyle görüşmemiz olumlu bir havada geçti.

Görüşmemizde, Türk Standartları Enstitüsü tarafından yürütülen Test Pisti'nin yapılacağı bölge ile ilgili henüz net bir karar verilmediği belirtilerek Sakarya'nın uygunluk kriterleri hususunda gerçekleşen görüşmede bölgenin rakımı, eğimi, iklimi, rüzgârı ve konumu bakımından ideal özelliklere sahip olduğu bir kez daha yinelendi.

Ancak proje için önerdiğimiz Pamukova'daki 1500 dönümlük arazinin yeterli olmadığı Test Pisti için 2500 dönümlük bir araziye ihtiyaç olduğu belirtildi.

Araç, Ar-Ge altyapısını iyileştirme hedefiyle tasarım doğrulama, dayanıklılık, yol ve araç testleri yapılması için gerekli olan test pisti için uygun boyutlarda arazi sunduğumuz takdirde bu projenin Sakarya'da yapılmaması için hiçbir engel kalmayacak.

Bu doğrultuda Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız ile görüştük, ivedilikle işbirliği çerçevesinde yeni arazi temini üzerine istişarelerde bulunmayı hedefliyoruz.

Uygun arazi beğenildiği takdirde Sakarya, Otomotiv Test Merkezi için; Otomotiv Sanayi Kuruluşlarına yakınlığı, lojistik imkânları ve insan kaynakları ile test pisti yapımı için hala ideal bölge ve tercih sebebi belirlenen diğer iki bölgeye göre çok daha avantajlı durumda.

Test Pisti'nin Sakarya'da kurulması için her türlü gayreti göstermeye devam edeceğiz. Bu konuda tüm kamuoyunun desteğini de yanımızda görmeyi özellikle isteriz”

Haber Tarihi : 10/4/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::