Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesinde faaliyet yürüten Türk Amerikan İş Konseyi (TAİK), ABD'deki faaliyetlerini güçlendiriyor.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'un da aralarında bulunduğu heyet, “Türkiye Yatırım Haftası" programı çerçevesinde Türkiye ile ABD'nin ekonomik bağlarını güçlendirmek adına görüşmeler yapıyor.

TAİK, ABD nezdindeki lobi faaliyetlerini daha çok senelik konferans temelinde yürütüyordu. Son zamanlarda ABD'ye sık sık heyetlerin katılımıyla yapılan görüşmelerin artan yararını gördüklerini belirten SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ; '' Sayın bakanımız Ali Babacan ve TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu ile New York'da " Türkiye Yatırım Haftası" programı çerçevesinde etkinliklere katılıyoruz. ABD Ticaret Odası ile bir arada çalışmamızı tamamladık. Citibank CEO su ile görüşmemiz gerçekleşti. NASDAQ Borsası kapanış seansı programı gerçekten ilginç . Türk-Amerikan İş Konseyi (TAİK), Türkiye ile ABD arasında ticari ve sınai işbirliğinin ve ortak yatırımların arttırılması, üçüncü ülkelerde Türk-Amerikan işbirliği imkanlarının değerlendirilmesi, ticareti ve ortak girişimleri kısıtlayıcı mevzuat ve uygulamaları tespit ederek, bunların kaldırılması veya iyileştirilmesi yönünde görüşmelerde bulunuyor. Bu görüşmelerde Türk firmalarının ABD'de daha fazla yatırım yapması isteği gündeme geldi. Enerji, inşaat ve proje geliştirme, savunma, telekomünikasyon ve ulaştırma, tarım ve gıda, tekstil, finans ve bankacılık, turizm sektörlerinde Türkiye'deki ve ABD'deki yatırım ve ticaret olanakları konuları ele alındı. ABD'de tanınan Türk markalarının yatırım yapması konuları görüşüldü. Bizler de KOBİ kapsamındaki işletmelerin de ABD'de yatırımlarına destek verilmesini istedik. Olumlu sonuçlanacağına inanıyoruz. İş Konseyi faaliyetlerinde, Türkiye'nin ABD'de tanıtımına büyük ağırlık verilmektedir. Başbakan Yardımcısı Babacan, BM Genel Kurulu'nda Genel Kurul Başkanı Vuk Jeremic'in yönettiği "BM ve Küresel Ekonomik Yönetişim" başlıklı tematik oturumda konuşma yaptı ‘'dedi.
Haber Tarihi : 16/4/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::