İlimizde şehir içi trafik akışını rahatlatması hedefiyle yapılan  ve modern şehircilik anlayışı ile inşa edildiği iddia edilen "Alt Geçit" hizmete açıldığı günden bu güne kadar beraberinde bir takım sıkıntılar getirmiştir.

 

Alt geçidin yapılış amacı her ne kadar şehir içi trafik akışını rahatlatmak olsa da; zaman içerisinde trafik akışında her hangi bir rahatlama sağlamadığı görülmüş, buna ilave olarak da Yenicamii ve Terminal kavşaklarında yoğun araç yığılmalarına yol açmıştır.

 

Diğer yandan alt geçidin civarında ve yakın bölgelerinde faaliyet gösteren işyerlerinin bir çoğu geçidin olumsuz etkilerine maruz kalarak büyük oranda ekonomik kayıplar yaşamışlardır. Zaman içerisinde uğradıkları ekonomik kayıpları bertaraf edemediklerinden dolayı da art arda kapılarına kilit vurarak ticari hayatı terk etmişlerdir. Geçit çevresinde bulunan işyerlerinin bir çoğunda aylardır kiralık tabelaları asılı olmasına rağmen bu işyerlerine kiracı bulmak ne yazık ki mümkün görünmemektedir. Bölgede ticari anlamda adeta bir sessizlik hakimdir. Deyim yerindeyse ticari anlamda bu bölgede yaprak kımıldamamaktadır. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda söz konusu alt geçidin yapıldığı günden bu güne ilimize hiçbir olumlu katkı yapmadığı, sadece mal ve can kaybına sebebiyet verdiğini söylemek çok da yanlış olmayacaktır.  

 

Milli servet ile inşa edilen ve bölgeye cazibe katması planlanan bir yatırım bu gün milli servete darbe vurur hale gelmiştir.  Çünkü binbir güçlükle ve kıt kaynaklarla açılan, ilimizin ticari hayatına artı değer katması beklenen işyerlerimizin kapılarına kilit vurmaları milli servetin kaybı anlamına gelmektedir. Ekonomiye değer katması beklenen bu işyerlerimiz bu gün ekonominin üzerinde bir kanbur oluşturmuşlardır.

 

Ekonomik krizin olumsuz etkilerinden kurtulmak için mücadele eden ilimizin   ticari hayatına hareket kazandırmak ve dinamiklerimizi harekete geçirmek için önümüzde engellerden biri olarak gördüğümüz "Alt geçidin" bölgede faaliyet gösteren işyeri sahiplerinin de görüşleri alınarak yerel yönetimlerimizce ve ilgili makamlarca yeniden değerlendirilmesini talep etmekteyiz.  

Haber Tarihi : 13/1/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::