Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, iş birliği güç birliği projeleri ile özellikle Dörtyol Sanayindeki üyelerinin önümüzdeki dönemde büyük yeniliklere kapılarını açacağını belirterek, “Sanayi üyelerimiz büyüyen Türkiye, büyüyen Sakarya üzerinde etkili bir vizyon çizecek” dedi.
KALİFİYE ELEMAN SORUNU
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak Arifiye'de SATSO Endüstri Meslek Lisesi yapacaklarını, bunun yanında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile de Sakarya'ya Kız Endüstri Meslek Lisesi kazandıracaklarının da altına çizen Kösemusul, “TOBB tarafından yapılacak olan TOBB Sakarya Kız Endüstri Meslek Lisesi'nin protokolünü Ankara'da Sayın Valimiz'in de katılımı ile imzaladık. Bu okullar hem sanayi kuruluşlarımıza, hem de rekabette öne geçmek isteyen sanayi esnafımıza kalifiye eleman yetiştirecek. Sektör içindeki kalifiye eleman sorunu, bu okullar sayesinde bitmiş olacak” şeklinde konuştu.
KOSGEB DESTEKLERİ
Sanayi esnafına yönelik özellikle KOSGEB destekleri, dükkan işletme düzenlerine yönelik eğitimlere devam edeceklerini de söyleyen Başkan Kösemusul, “Fikirlerimiz yepyeni, heyecanımız diri, en son iletişim yöntemlerini kullanıyoruz. Ama bir şeyimiz var ki o kadim bir gelenek. Çevremizdeki her sesi dinliyoruz, herkese temas ediyoruz. Biz temasa geçtikçe işlerimiz kolaylaşıyor, yeni imkânlar önümüze seriliyor, kapılar açılıyor” dedi.
CESARET SAĞLAYAN
Dörtyol Sanayi Çarşısı Küçük yapı Kooperatifine, sanayimizin günümüzün koşullarında yeni teknolojilere uygun bir ortama sağlanması için yapılacak avam projeye destek verme kararı aldıklarını da kaydeden Kösemusul, “ KOSGEB'in “İşbirliği Güçbirliği” programını başarı ile uygulayan firmalar var. Bu modelde ben her kademesiyle büyüyen bir Türkiye'nin de tohumlarını görüyorum. Özellikle küçük işletmelere büyük cesaret sağlayan bu programa katılımın artmasını, üyelerimizden özellikle rica ediyorum” şeklinde konuştu.
REKABET AYAKTA TUTAR
Rekabetçiliğin altında verimlilik ve inovasyonun yattığını da ileri süren Kösemusul, şunları söyledi;
“Verimlilik ve inovasyonu temel alan bir düşünce ile hareket edersek rekabetçi olabiliriz. Ancak rekabet avantajını elde etmiş üyelerimiz bugün ayakta kalabilir. Üyelerimizin servis ve ekipmanlarını yenileyebilecekleri teşviklerden faydalanmaları için SATSO olarak her türlü imkanı sanayi esnafımıza sunacağız.
21nci meslek komitesi üyelerinin girdilere sahip olmada; bilgiye, teknolojiye ve gerekli kurumlara erişmede; ilişkili şirketleri koordine etmede, gelişimi ölçmede ve teşvik etmede daha verimli çalışmalarında yanlarında olacağız.”
.
OTOMOTİV ÜSSÜ
Kösemusul, SATSO olarak üyelerinin gelişimi için projeler geliştirdiklerini, seminerler düzenlediklerini de belirterek, “AR-GE birimimizle üyelerimize yardımcı olmaya devam ediyoruz. Ortaya koyduğumuz ‘Otomotiv Şehri Sakarya' projesinin bizleri heyecanlandırdığını söylemem lazım. Valisi ile Belediye Başkanı ile Rektörü ile beraber çalışılmış ve tüm taraflar taşın altına elini koyuyor. Ben bunu çok önemli görüyorum. Yüzyıllık bir otomotiv geçmişine sahip olan Sakaryamız'ı, Türkiye'nin Otomotiv Üssü yapma kararlılığımızda devam ediyor” dedi.
Haber Tarihi : 30/4/2013
PAYLAŞ
Son Haberler ::