Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mali Genel Kurulu TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Genel kurula Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Meclis Başkanı Adnan Borazancıoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve yönetim kurulu üyelerinin yanında, bazı meclis üyeleride katıldı.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın da davetli olarak hazır bulunduğu genel kurulda konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu TOBB camiasının, özel sektörün birlikten doğan gücü olduğunu belirterek, “Hem Türkiye'ye, hem de dünyaya örnek olan bu geleneğimiz sayesinde, bugün OECD tarafından komşu coğrafyamızdaki tüm ülkelere bizim Oda ve Borsa yapımız örnek gösteriliyor” dedi.
Hisarcıklıoğlu, “Yurtdışında ne diyorlar, biliyor musunuz? Ülkenizde özel sektörün gelişmesini istiyorsanız, sermayenin tabana yayılmasını istiyorsanız, toplumun demokratikleşmesini istiyorsanız, işte örnek orada, Türkiye'dekine benzer bir Oda ve Borsa yapısı kurun, diyorlar” ifadesini kullandı.

Artık asla eski zihinsel zincirlere teslim olamayacaklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu: “En iyisi, en güzeli neyse bu ülkede artık o olacak. Eskiden başka ülkelere bakıp imrenirdik, şimdi imrenilen bir ülke haline geldik. Odalarımız ve Borsalarımız tüm çevre coğrafyamızda rol model oldu. Bu farkı siz ortaya koydunuz. Bunu yaparken de asla değerlerimizi kaybetmedik. Asla kendi kültürümüze sırtımızı dönmedik. O değerlerin ışığında en çağdaş şekilde hareket ettik.”
Haber Tarihi : 2/5/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::