Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Meclis Başkanlığı'na Akgün Altuğ seçildi. Adnan Borazancıoğlu ile birlikte seçime giren Akgün Altuğ, oy kullanan 84 meclis üyesinin 43'nün oyunu alarak Meclis Başkanı oldu. 1 oy boş çıkarken, Adnan Borazancıoğlu 40 oy aldı.
KOMİTELER ÇALIŞSIN
SATSO'nun % 66 sı yenilenen yeni meclisi bir araya gelerek Meclis Başkanlığı ve Meclis organ seçimlerini gerçekleştirdi. SATSO Meclis Salonu'nda yapılan seçimler öncesi konuşan başkan adayları birlik beraberlik mesajları verdi. Meclisin oturum başkanlığını yapan Kadir Savaş, %66 sı yenilenen mecliste, komitelerin çok iyi çalışmasını isterken, “Komiteler çalışırsa, Yönetim Kurulu çalışır. Komiteler çalışmazsa Yönetim kurulunu çalıştıramazsınız, yönetimi yalnız bırakmış olursunuz. O nedenle lütfen aylık toplantılarınızı düzenli yapın. Meclis toplantılarına da düzenli gelin” dedi.
VEFA HAREKETİ
Seçimler öncesi meclis üyelerine yönelik ilk konuşmayı Akgün Altuğ yaptı. İlk ilkemiz vefa diyerek sözlerine başlayan Altuğ, “Vefa ile bu hareketi düne kadar getirdik. Dün yeni bir yönetim kurulu oluştu. Biz hala o gün ki sözümüz ve vefamızdayız. Meclis başkan adaylığımı kimse başka yerlere çekmesin. Bu yönetimle farklı bir yerlerde değiliz. Seçilsek te, seçilmesek te yönetimin yanında birlikte yürümeye devam edeceğiz” dedi.
BÜYÜK AİLE
Adnan Borazancıoğlu ise, SATSO'nun çok büyük bir aile olduğunu belirterek, “Bu ailenin büyüklüğünü içerisine girince anladım. Burası çok büyük bir okul aynı zamanda. Hepimiz çok büyük bir heyecan ve yarışla bu meclisin içine girdik. Bundan sonra hizmet yarışı var. Sakarya büyümeye aday değil, büyümeye mahkum bir şehir. Meclisimize çok sayıda yeni ve genç arkadaşlarımız katıldı. Ben bu meclisle çok güzel hizmetler vereceğimize inanıyorum. Herkese yeni görevlerinde başarılar diliyorum” dedi
OYLAMA SONUÇLARI
Konuşmaların ardından Meclis üyeleri sandık başına giderek yeni meclis başkan ve komisyonların belirlenmesi için oylarını kullandı. Yapılan oylama sonucu Meclis Başkanlığı'na Akgün Altuğ seçilirken, komisyon seçimlerinde Adnan Borazancıoğlu'nun listeleri kazandı. Hesap İnceleme Komisyonu'nda Adnan Borazancıoğlu'nun listesi 41 oy alırken, Akgün Altuğ'un listesi 38 oy aldı. Kültür Komisyonu'nda Adnan Borozancıoğlu'nun listesi 48 oy alırken, Akgün Altuğ'un listesi 31 oy aldı. Mevzuat Komisyonu'nda ise Adnan Borazancıoğlu'nun listesi 43 oy alırken, Akgün Altuğ'un listesi 33 oy aldı.
SATSO'NUN YENİ MECLİSİ
Meclis Başkanı: Ahmet Akgün Altuğ
Meclis Başkan Yardımcıları: Neşet Peker, Fatih Güreş
Meclis Divan Katibi: Semih Çokay
Hesap İnceleme Komisyonu Asil Üyeleri: Melih Kaykayoğlu, Ergin Balcı, İrfan Demircioğlu, Yılmaz Dünya, Şenol Çalışkan.
Hesap İnceleme Komisyonu Yedek Üyeleri: Recep Sandıkçı , Murat Kurtuluş, Onur Kansu, Zekeriya Aksoy, Hayrettin Kovacıoğlu.
Mevzuat Komisyonu Asil Üyeler: Abdurrahman Çakar, Ahmet Çubuk, Bayram Ali Çatalbaş, Ercan Başnuh, Yunus Zor.
Mevzuat Komisyonu Yedek Üyeleri: Hüseyin Emanet, Zafer Yıldırım, Faruk Öz, Talha Cömert, Bünyamin Müftüoğlu.
Kültür Komisyonu Asil Üyeleri: Ayhan Akdağcı, Yaşar Koşunda, Bülent Karslı, Yusuf Murat Emir, Adem Çalışkan.
Kültür Komisyonu Yedek Üyeleri: Adem Bilgen, Alican Yıldırım, Seçkin Sandıkyapan, Şenol Çalışkan, Hüseyin Gürsoy.
Haber Tarihi : 10/5/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::