SATSO'nun Gıda İmalatçıları Meslek Grubu mesleki sorunlarını teşhis etmek amacıyla  "Sorunları dinleme ve Çözüm Getirme" toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan 27. Meslek Komitesi ve SATSO Meclis Üyesi Ergin Balcı, gıda imalatındaki haksız rekabete dikkat çekerek, "En büyük sorunumuz merdiven altı imalat" dedi.

 

SATSO Ali Coşkun Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan komite üyesi Niyazi Bölükbaşı 27. Meslek Grubunun çok geniş bir grup olduğunu ve bünyesinde birçok sektörü barındırdığını dile getirerek kalabalık olan bu grubun yaşamış olduğu sorunların da bir o kadar büyük olduğunu, bu toplantının düzenleniş amacının da sorunların çözümü konusunda görüş alışverişi yapmak olduğunu dile getirdi.  

27. Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Bilgin, gruplarının fırıncılar, şekerlemeciler, sucular ve yemekçilerden oluştuğunu hatırlatarak, "Grup üyelerinin sorunlarının birlik ve beraberlik içinde çözüleceğine inanıyoruz. Grubumuzun içerisinde yer alan arkadaşlar sorunlarını bize iletirse, bizlerde her türlü imkanımızı kullanarak kendilerine yardımcı oluruz" diye konuştu.

Başkan Bilgin'in ardından söz alan 27. Meslek Komitesi Üyesi Ergin Balcı; "Bugün burada toplanmamızın amacı sizlerle sorunlarımızı irdelemek, görüş alışverişinde bulunmak ve sizlerden gelen talepler doğrultusunda çalışmalarımıza yön vermektir. Biliyor ve inanıyoruz ki birlikte yaptığımız istişareler sonucunda yönetim kurulu ile yaptığımız çalışmalardan olumlu sonuçlar alınacaktır. Gıda sektöründe, bazı imalatçılar sorumluluk bilinciyle mesleğimizi icra etmeye çalışırken yaşadığımız sıkıntılar bizleri fazlasıyla zor durumda bırakmaktadır. Hepimiz biliyoruz ki en büyük sorunumuz; ruhsatsız ve gıda üretim izin belgesi olmadan faaliyet gösteren kayıtdışı merdiven atı diye tabir edilen işletmelerin yapmış olduğu haksız rekabettir. Vergisini veren, yapmış olduğu her işi kayıt altına alan biz üreticiler kayıt dışı olan bu işletmelere ağır yaptırımların uygulanmasını talep ediyoruz. Ruhsatlandırmalarda daha titizlikle davranılması gerekmektedir." diyerek kayıtdışı ile mücadele edilmesi gerektiğini belirtti.  

27. Meslek Komitesi ve SATSO Meclis Üyesi İffet Hacıeyüpoğlu ise toplantının teşhis amaçlı olduğuna dikkat çekerek, "Ancak hepimizin mesleki sorunlarımızın teşhisine katkısı olmalı. Benim ricam, hepimiz sesimizi bu kürsüden duyuralım ve sorunlarımızı doğru tespit edelim. Bunun ardından ise tedavi gelecektir" dedi.

Meslek Komitesi Üyesi İbrahim Çakar ise açıkta satılan gıda maddelerinden şikayetçi olduklarını belirterek, "Benim işyerimin 3-5 metre yanında açıktan dondurma satıyorlar, İlçe Tarım Müdürlüğüne gidiyorum, benden isimli imzalı dilekçe istiyorlar" diye konuştu.

Komite Üyelerinden Atilla Yaman ise meslek komitesinin göreve gelişinin üzerinden bir yıl geçtiğini belirterek, Nace kodları kapsamında birleştirilen 27. ve 28. Meslek Komitelerinin ayrılması gerektiğini ifade etti. "Sektörlerin sorunlarının çözümü konusunda birbirinden ayrı olarak değerlendirilmeleri gerekmektedir. " diyen Yaman meslek grubunun içinde hem imalatçılar hem sanayicilerin mevcut olduğunu ve her ne kadar ortak sorunlar gibi görünse de sorunlarının birbirinden bağımsız olduğunu ifade etti.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, toplantıya katılan meslek grubu üyelerinin iş hayatında birbirilerine rakip olmalarına rağmen söz konusu platformda rekabeti bir kenara bırakarak sorunlarına çözüm bulmak amacıyla birlikte hareket ediyor olmalarının odamızın demokratik yapısının da bir göstergesi olduğunu ifade etti. Meslek grubu üyelerine SATSO Web sitesinde bulunan ticaret portalını aktif bir şekilde kullanmalarının kendilerine ticari yönden büyük fayda sağlayacağını belirtti.  Altuğ ayrıca, Yönetim Kurulu olarak tüm meslek grubu üyelerinin sorunlarının çözümüne yönelik her türlü çabayı göstereceklerinin de altını çizdi.

Tanışma ve kaynaşma amaçlı düzenlenen, mesleki sorunların belirlenmesinin amaçlandığı söz konusu toplantının ana konusu korsan imalatçıların belirlenmesi ve bunlara yaptırımlar uygulanması oldu. İleriki tarihlerde daha fazla katılımla yeni bir toplantı yapılmasına ve daha somut adımların atılmasına karar verilerek karşılıklı görüş alışverişinin ardından toplantı sona erdi.  

Haber Tarihi : 15/1/2010
PAYLAŞ
Son Haberler ::