“İlimizin vizyonunu belirleyecek
Güzel çalışmalar yapacağız”

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Meclis Başkanı Akgün Altuğ ve Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Vali Mustafa Büyük'ü makamında ziyaret ederek, yeni seçilen yönetim kurulunu tanıttılar.
BİRLİKTE YOLA DEVAM
SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, bundan 4 yıl önce Akgün Altuğ ile yola çıktıklarını ve bugün bu yola Akgün Altuğ'un Meclis Başkanlığı ile devam ettiklerini belirterek, “Hep birlikte şehrin vizyonunu belirleyecek güzel çalışmalar yapacağız” dedi.
KARAR MEKANİZMASI
Şehrin en önemli kurumlarından birinin SATSO olduğunu belirten Vali Mustafa Büyük, “İlimizin karar mekanizmalarının çoğunun başında sizler varsınız. Sakarya geleceği parlak, hızla gelişen bir il. Bu gelişimde sizlerin katkısı çok önemli. Yatırımlarda çevreye gösterdiği hassasiyetin rolü çok büyük. SATSO birçok kirli sanayinin ilimize gelmesinin önüne geçmiştir. Önümüzdeki günlerde hep birlikte bu şehre çok güzel hizmetler vereceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.
İNŞAAT SEKTÖRÜ SIKINTIDA
SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, son günlerde gündemde olan beton operasyonu sonucu şehrin inşaat sektörünün sıkıntılı günler yaşadığını ifade ederek, sektörün içinde bulunduğu mağduriyetin giderilmesi isteğinde bulundu. SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Aygün Kahya da sektör temsilcisi olarak, yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi.


TEDBİRLERİ ALDIK
İnşaat ruhsatı almış 5800 dolayında inşaatın devam ettiğini söyleyen Vali Mustafa Büyük, inşaatlarda bir aksaklık olmasın diye gerekli tedbirleri aldıklarını belirterek, şunları söyledi;
“İlimizde 4 beton laboratuvarı vardı. Bunlardan birisi faal durumda. Üniversitedeki laboratuvarımızı da oradaki teknik elemanların tamamını değiştirerek hizmete yeniden açacağız. Bununla ilgili bugün rektörümüz ile bir görüşme yapacağız. 2-3 teknik eleman hata yaptı diye tüm üniversiteyi, teknik elemanları, profesörleri yok sayamayız. Bir laboratuvarımız üzerinde ağır suçlamalar olduğu için o bir süre daha hizmet dışı kalacak. 4 ncü laboratuvarımızın da yeniden hizmet vermesi için gerekli tedbir ve iyileştirmeleri yapıyoruz.
CAN GÜVENLİĞİNDE TAVİZ VERMEYİZ
En kısa zamanda 3 laboratuvarımız da hizmete girmiş olacak. Bu şehir için 3 laboratuvarda yeterli olur düşüncesindeyim. Sektörün mağduriyetinin en kısa zamanda giderilmesi için elimizden geldiğince hızlı çözüm üretmeye çalışıyoruz. İnşaatta can güvenliğinde asla taviz veremeyiz.”
MECLİSE DAVET
Ziyarette, SATSO Meclis Başkanı Akgün Altuğ. Vali Mustafa Büyük'ü 29 Mayıs'ta yapılacak olan yeni yönetimin ilk meclis toplantısına davet etti.
STRATEJİK PLAN
Vali Mustafa Büyük, ilin geleceğine yönelik stratejik plan çalışmaların hep birlikte yapılabileceğini kaydederek, “Karar oluşturmada, ön çalışma her zaman yerinde hizmeti getirir” dedi.
Haber Tarihi : 21/5/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::