5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu'nun 10. Maddesinde �İçinde bulunulan yıldan önceki iki yıldan itibaren adres ve durumları tespit edilemeyenler ile bu süre zarfında aidat ödemeyen üyelerin isimleri, Oda Yönetim Kurulu kararıyla meslek grupları ve seçmen listesinden silinir. Bu hükmün gereğinin her yıl Ocak ayında yerine getirilmesinden Oda Yönetim Kurulu sorumludur.� denilmektedir.

Yukarıdaki fıkrada anılan Oda Yönetim Kurulu Kararını takip eden yılbaşından itibaren iki yıl içinde, ilgilinin üyesi olduğu odaya müracaatla durumunu güncellememesi halinde Oda Yönetim Kurulu'nun teklifi ve Meclis kararıyla ticaret sicil kaydının resen silinmesi için ticaret sicil memurluğuna ihbarda bulunulur. İhbarı takip eden ayın ilk günü itibariyle Oda kaydı silinmiş sayılır. Bir süre içinde başvuruda bulunan üyelerin aidat tahakkukları başlatılır. Ancak bu durumda olanlar tüm aidat borçlarını ödemedikçe meslek grubu ve seçmen listelerine tekrar dahil edilmezler.

Anılan mevzuat gereğince meslek grubu ve seçmen listesinden silinmiş olan üyelerimizin 26 Ocak 2010 tarihine kadar Odamıza başvuruda bulunmaları gerekmekte olup, aksi halde Oda kayıtları silinecektir.

Üyelerimizin herhangi bir hak kaybına uğramamaları için, bu durumda olan üyelerimizi durumlarını güncellemeye ve Oda aidat borçlarını ödemeye davet ederiz.

Haber Tarihi : 19/1/2010
PAYLAŞ
Son Haberler ::