Sakarya Süs Bitkileri Yetiştiricileri Birliği (Sakarya Bir) Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Ekici ve yönetim kurulu üyeleri, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u makamında ziyaret etti.

130 KİŞİYİ İSTİHDAM EDECEK

Birlik Başkanı Ercan Ekici, hazırladıkları süs bitkisi üretim projesi ile ilgili gelişmeler hakkında SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'a bilgi verdi. Ekici, geliştirdikleri proje ile türü az bulunan bir bitki üretmeyi planladıklarını dile getirerek “Sakarya Bir olarak yaklaşık 130 kişinin istihdam edilmesi beklenen projenin hayata geçirilmesi için uygun arazi tahsisi çalışmasında SATSO'nun desteğini bekliyoruz ve SATSO ile hareket etmek istiyoruz” dedi.

BAKANLA İSTİŞARE

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul, süs bitkisi yetiştiriciliğinin üretim ve pazarlama konusunda ciddi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile de konu ile ilgili istişarede bulunduklarını, Bakan Eroğlu'nun da projeyle SATSO'nun ilgilenmesi hususuna sıcak baktığını ifade etti.

SAKARYA'YI MARKA YAPACAK

Süs bitkisi yetiştiriciliğinin ilimiz ekonomisinde önemli bir yer teşkil ettiğini ve bu konuda Sakarya'nın marka kent olmaya aday olduğunun altını çizen Başkan  Kösemusul, “Süs bitkisi yetiştiriciliği sektör olarak pazarlama, ilimiz ihracatı ve doğal yapıyı bozmadan üretim yapılması açısından oldukça avantajlı” şeklinde konuştu.

UYGUN ARAZİ BULUNACAK

Kösemusul, SATSO olarak projeyle yakından ilgilendiklerini belirterek; birlikte yürütecekleri söz konusu proje için, ilgili kurumlarla irtibata geçilerek uygun arazinin Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Birliği'ne kazandırmak adına gayret göstereceklerini dile getirdi.

SUNUM YAPILDI

SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Yılgenci, Günay Güneş, Yönetim Kurulu Üyeleri; Nadir Öztürk, Ertuğrul Öztürk, Yunus Tever, Murat Can, Burhan Akçam, Emrullah Terzioğlu Fatma Aygün Kahya'nın da hazır bulunduğu ziyaret, projenin görsel sunumunun ardından sona erdi.

 

Haber Tarihi : 24/5/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::