SATSO 23. Meslek Komitesi Üyeleri;  Komite Başkanı Ömer Faruk Tezkorkut eşliğinde Hanlı Milli Piyango Endüstri Meslek Lisesi'ni ziyaret ederek okul müdürü Taner Çetintaş'tan okul ve öğretim sistemi hakkında bilgi aldılar. 

23. Meslek Komitesi Başkanı Ömer Faruk Tezkorkut, söz konusu ziyaretin amacını; “Eğitim sistemimizdeki alt yapı eksiklikleri ve yanlış planlama sanayicinin aradığı kalifiye eleman sıkıntısını gidermeye imkan vermemektedir. Meslek komitesi olarak, ilimizdeki meslek liselerini sanayinin ihtiyaç duyduğu elemanlar yetiştirmeye yönlendirmek için neler yapabilirizi konuşmak ve bu konuda bir yol haritası çizerek eğitim planlamasını buna göre şekillendirmek istiyoruz. Meslek liselerinde verimliliği nasıl artırılabilir, yeni teknolojilere öğrencileri nasıl adapte edilebiliriz, meslek liseleri ile sanayi kuruluşları arasındaki işbirliği ortamını nasıl geliştirilebiliriz konularını konuşarak bu konuda somut öneriler ortaya koymaktır.” diye ifade etti.

 

Hanlı Milli Piyango Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Taner Çetintaş, okullarında modüler eğitim sistemi uyguladıklarını belirterek bu sistemin sektörel ihtiyaçlara göre planlandığını, bu sayede  sanayicinin ihtiyacı olan ara eleman sıkıntısını karşılamak için eğitim planlaması yaptıklarını ifade etti. Okul bünyesinde sadece metal ve makine bölümü bulunduğunu ve bu okuldaki makine parkının fevkalade  iyi seviyede olduğunu dile getirdi.

Okulun ilk önceleri çıraklık eğitim merkezi olarak planlandığını belirten Çetintaş, makine parklarında tam otomatik CNS tezgahları bulunduğunu ve yakın zaman içerisinde bu okuldan mezun olan öğrencilerin sanayicinin aradığı kalifiye eleman sıkıntına merhem olacağını dile getirdi.

 

Okulun bölüm ve atölyelerini okul müdürü Taner Çetintaş ile birlikte gezen SATSO 23.Meslek Komitesi üyeleri; meslek liselerini bir memleket meselesi olarak gördüklerini, konuya özel önem verdiklerini, ilimiz merkezinde ve tüm ilçelerindeki meslek liselerini ziyaret ederek bu okulların sıkıntılarını ve ihtiyaçlarını tespit etmek, bu tespitler sonucunda hazırladıkları raporu Milli Eğitim Bakanlığı'na ileterek çözüm bulmak amacında olduklarını dile getirdiler.

 

SATSO 23.Meslek Komitesi üyeleri meslek liseleri ile birlikte sürdürdükleri işbirliği arayışlarının devam edeceğini belirttiler.

Haber Tarihi : 20/1/2010
PAYLAŞ
Son Haberler ::