Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Mayıs Ayı Meclis Toplantısı'nın onur konuğu Sakarya Valisi Mustafa Büyük oldu.

Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen SATSO Seçimlerinin ardından yapılan ilk meclis toplantısının açılış konuşmasının Meclis Başkanı A. Akgün Altuğ yaptı:

Altuğ, Vali Büyük ve Meclis Üyelerine hitaben yaptığı konuşmada meclis üyelerinin sorumlulukları ve kurumlar arası işbirliği ve diyaloğun önemine değinerek şunları dile getirdi:

“Bildiğiniz üzere Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerinden aldığı güçle, bu ilin en büyük ekonomik alt yapısına sahip sivil toplum örgütüdür. Gerek üye sayısı, gerekse üyelerinin oluşturduğu iş gücü ve istihdam düşünüldüğünde şehir nüfusunun neredeyse tamamına yakınının bu kurumla bir şekilde bağı vardır. Bu bağ güçlenerek devam edecektir. Bu itibarla özellikle meclis üyelerimizin bilmesini isterim ki; önümüzdeki 4 yıllık çalışma dönemi süresince bizlere büyük bir sorumluluk yüklenmiş bulunmaktadır.

BİRLİKTELİĞİN VERDİĞİ GÜÇ

Sayın Valim, SATSO Meclisi'nin ve yönetim Kurulu'nun bir önceki dönemde olduğu gibi siz değerli yöneticilerle yine uyum içinde çalışması bizim için önemlidir. Bizler kente hizmet ederken paydaş, kentin geleceğini tasarlarken yoldaş olmalıyız. Bu kent bizden bunu bekliyor, birlikteliğin verdiği gücü göstermeye devam edelim.

Üst kuruluşumuz olan Türkiye Odalar Ve Borsalar birliği nasıl ki çözüm süreci de dahil olmak üzere Türkiye'nin birçok meselesinde katılımcı oluyorsa, SATSO meclisinden de Sakarya'yı ilgilendiren tüm konularda katılımcı olması beklenmektedir. Meclisimizin ve yönetimimizin Sakaryamızı, son yıllarda dünyanın parlayan yıldızı olmaya başlayan ve Cumhuriyetimizin 100. yılında kendine her alanda büyük hedefler koymuş yeni Türkiye'de hakettiği yere ulaştırmaya çalışma gayretleri, bu yola çıktığımızdaki ilkelerimizden biri olan ortak akıl'la devam edecektir.

Bu seçim sizlere Sakarya'nın eşrafı olma sorumluluğunu vermiştir. Bu andan itibaren gerek meclis çalışmalarında gerek özel ve sosyal yaşamınızda bu sorumluluğun bilincinde olmanızı öneririm. SATSO Meclisinde görev alabilmek için gösterdiğiniz özveri ve gayretlerin ilk gün heyecanı ve hizmet etme azmi ile sonuna kadar devam edeceğine inancım tamdır”.

 

 

SATSO Meclis Başkanı Akgün Altuğ'un açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ise Vali Mustafa Büyük ve Meclis Üyelerine hitaben yaptığı konuşmasında şunları dile getirdi:

DEMOKRASİ DÜĞÜNÜ

“SATSO tarihinin en yüksek katılımlı seçimini yaşamaktan duyduğum gururu ve mutluluğu belirterek konuşmama başlamak istiyorum. 6 bini aşkın SATSO üyesiyle demokrasi düğünü sayılabilecek ortamda olmanın sevincini yaşadık. Bir önceki dönemde hiçbir faaliyetimizin, harcamamızın şaibeli durumda bulunmaması, meclis olarak, yönetim olarak gösterdiğimiz hassasiyetin sonucudur. Şükrettiğim bu durum için geçmiş dönemde emekleri olan meclis üyelerimize, yönetim kurulu üyelerimize, disiplin kurulu üyelerimize, ihtisas komisyonlarımıza, komite üyelerimize, herkese tekrar teşekkür ediyor, haklarını helal etmelerini diliyorum…

90. YILDA DA GÜÇLÜ BİR MECLİS

 SATSO'nun 90ncı yılında da çok güçlü bir meclis yapısı oluştu.  Seçilen meclis üyelerimizin büyük bir çoğunluğu genç işadamlarımız. Yeni dönemde 85 meclis üyemizin, 53'ü yeni arkadaşlarımızdan oluştu. Onlara meclis üyeliklerinin hayırlı olmasını diliyorum. İnanıyorum ki; enerjileri ile çok başarılı işlere imza atacaklar. Oda tarihimizin en genç meclisinin, Sakarya'nın tüm konularında lokomotif görevi göreceğine inancım tamdır. İçinde yaşadığımız, aidiyet duygusu ile bağlı olduğumuz şehrimizin vizyonuna katkı sağlamak adına, bu süreçte hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. Başarının şifresi birlikte hareket etmekten geçiyor. Gazete manşetlerinden değil. Diyaloğu sürdürerek sorunlar hakkında çözüme gideceğiz.

Biz, Sakarya için her zaman diyaloğa açık olduk. Bundan sonra da açığız. Bu bir seçim… Kazanan kaybeden oluyor Ancak kimse kaybettik gözüyle bakmasın. Herkes demokratik haklarını kullanıp aday oldu. Bu seçimden önemli bir başarı çıktı. Meclise en güçlü şekli vermeye çalıştık. Karşı liste yapanları da takdirle karşılıyorum. Sizlerin de düğün havamızda çok çabanız var. Hepiniz birer kahramanlık örneği gösterdiniz, tüm emeklerinizi helal edin”

SATSO Meclisinin ilk toplantısına onur konuğu olarak katılan Sakarya Valisi Mustafa Büyük ise SATSO Camiası'nın Sakarya'nın gelişimindeki önemine değinerek şehirdeki görev süresince SATSO ile ortak platformalarda buluştuklarını ve işbirliği çerçevesinde çalıştıklarını ve bu işbirliğinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

ORTAK AKLIN ÖNEMİNİ SATSO DA GÖRDÜK

Büyük konuşmasının devamında; “Sakarya'nın gelişmesine, kalkınmasına yönelik çalışmalarda, meselelerine çözüm ararken SATSO ile hep birlikte hareket ettik. SATSO'nun yazılı kanunlarla belirlenmiş görevlerinin dışında gelenek ve sözlü kurallarla belirlenmiş görevleri de mevcut SATSO bu görevlerin hepsini layıkı ile yerine getirmiştir ve getirmeye de devam edecektir inancındayım. Ortak aklın önemini SATSO'da gördük bu ortak akıl ve ortak vizyon artarak devam edecektir. Kentteki önemli bir kitleyi temsil ediyorsunuz, şehrin her meselesinde SATSO bir şekilde bir kitleyi temsilen yer alıyor, çözüm üretmeye gayret ediyor. Sakarya'nın ticareti, sanayi ve turizmi gibi alanlarda standardını yükselterek ilerleyeceğine inanıyor bu doğrultuda hareket ediyoruz, SATSO ile çalışmalarımız işbirliğinde yine devam edecektir. Yeni döneminde de yine SATSO'yu, proje geliştiren, hedefler koyan, liderlik eden bir kurum olarak görmek isteriz. Çalışmalarınızda başarılar dileriz” dedi. 

ALTUĞ'DAN BORAZANCI'YA HEDİYE

Konuşmaların ardından SATSO Meclis Başkanı A. Akgün Altuğ, önceki dönem meclis başkanlığı görevinde olan meclis üyesi Adnan Borazancıoğlu'na hediye takdiminde bulundu.

 

Haber Tarihi : 2/6/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::