Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ‘Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Kösemusul;  “ Üç aylar olarak tabir edilen,  mukaddes ve bereketli bir zaman dilimindeyiz. Bu mübarek zamanlar af ve bağışlamak için bir fırsat ve imkân olarak bahşedilmiştir.

Miraç'ın özünde her türlü kötülükten arınma, fedakarlık, paylaşma, sorumluluk, zamanın önemini kavrama ve insanlığa hayırlı hizmetlerde bulunma gibi önemli değerler vardır. Miraç bir yükseliştir. Göklere olduğu kadar, insanın kendi semasına, yani kalbine ve iç dünyasına doğru da yapması gereken bir yolculuktur.

Son günlerde yaşanan olayların geldiği noktada da düşünmemiz gerekenler vardır. Konunun tüm tarafları sağduyulu davranmalıdır. Tırnaklarımızla oluşturduğumuz Türkiye'nin ekonomik yapısı, demokratik ve insan haklarına dayalı imajı zarar görmüştür.

Bizler; köylüsü, işçisi, sanayicisi, tüccarı, öğrencisi yani toplumun bütün kesimi ile dünyanın gıptayla baktığı bir ülke oluşturduk. Toplumu bölmek parçalamak, ötekileştirmek kimseye bir şey kazandırmaz.

Unutmayalım ki kandiller ve diğer kutsal zaman dilimleri bizi birbirimize yaklaştıran milli birlik ve beraberliğimizi güçlendiren unsurlardır. Her zamankinden daha fazla sevgi, huzur ve barışa ihtiyacı olan toplumumuzun huzuruna vesile olması için bu geceyi bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası camiası adına tüm üyelerimizin ve halkımızın mübarek miraç kandilini kutlar, bu müstesna gecenin Türk ve İslam alemine huzur mutluluk ve bereket getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ederim”.

 

Haber Tarihi : 4/6/2013
PAYLAŞ
Son Haberler ::