Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, geleceğine ilişkin misyon ve vizyonunu oluşturmak, stratejik amaçlarını ve ölçülebilir hedeflerini saptamak, performanslarını önceden belirlenmiş olan göstergeler doğrultusunda ölçmek amacıyla katılımcı yönetim anlayışıyla hazırlanması planlanan ve  4 yıllık süreci kapsayacak stratejik plan çalışmalarına TOBB ETÜ Üniversitesi ile start verdi. 

Türk oda sisteminin Avrupa oda sistemi ile entegrasyonunu sağlamak amacıyla TOBB tarafından  “Oda Akreditasyon Modeli” geliştirilmiştir.  Bu kapsamda Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, İngiltere Odalar Birliği'nden uzman denetçiler tarafından denetlenmiş ve yapılan  denetimler sonucunda Türkiye'de akredite edilen ilk 10 Odası arasında yer almıştır. Akredite olan Odalarda yıllık İş Planları kaldırılarak bu planların yerine 4 yıllık süreci kapsayacak olan Stratejik Plan hazırlanması mecburi kılınmıştır.

 

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi öğretim görevlilerinden Dr. Gülen UTKU eşliğinde yürütülecek olan stratejik plan çalışmalarının yaklaşık 3 aylık bir dönemi kapsaması öngörülmekte.

SATSO Yönetim Kurulu, Meclis ve Meslek Komiteleri Üyelerinin katılımı ile 21 Ocak'ta Odamızda düzenlenen “Stratejik Plan Ön Bilgilendirme Toplantısı”nda stratejik planın önemi, temel kavramları, stratejik planlama ve yararları konularında ve planın hazırlanması için izlenecek yol haritası hakkında bilgiler verildi.

Odamızın 4  yıllık sürecini kapsayacak olan Stratejik Planda orta ve uzun vadeli amaçlar, temel ilke ve politikalar, hedef ve öncelikler, performans ölçütleri, hedeflere ulaşmak için izlenecek yol ve yöntemler ile kaynak dağılımları belirlenecek. 

 Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın stratejik plan çalışması aynı zamanda bölgemizin gelişimine, geleceğinin planlanmasına ve tasarımına önemli katkılarda bulunacaktır.  

Haber Tarihi : 21/1/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::