TOYOTA Türkiye CEO'su Orhan Özer Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u makamında ziyaret etti.

SATSO Yönetimine yeni dönemde başarılar dileyen Orhan Özer'in ziyaretinde Yönetim Kurulu Üyeleri; Burhan Akçam, Ömer Arslan, Ertuğrul Öztürk, Fatma Aygün Kahya, Yunus Tever de hazır bulundu.

TOYOTA Türkiye CEO'su Orhan Özer, kuruluşun yeni yatırımları ve projeleri hakkında bilgi vererek Toyota olarak Corolla'nın yeni seri üretimine geçeceklerinin bilgisini verdi. Özer “Corolla'dan yılda 135 bin üretmeyi planlıyoruz. Planlama 2013'e tam ölçekte yansıyacaktır diye düşünüyoruz. Bu anlamda ihracat rakamlarında da ciddi yükselişler tahmin ediyoruz” dedi.

Söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Kösemusul SATSO'nun çalışmaları hakkında bilgi verdi. İçinde bulunduğumuz çevre haftasına da gönderme yaparak ilimize Toyota gibi büyük ve çevreci yatırımların artması için titizlikle çalıştıkların belirterek TOYOTA Türkiye'nin varlığı ve başarısı bizim başarımızdır, Türkiye'nin başarısıdır" diyerek Toyota fabrikasının başarısı ile gurur duyduklarını dile getirdi. Kösemusul konuşmasının devamında “Sakarya Türkiye ihracat sıralamasında Mayıs ayı rakamlarına göre 11. Sırada yer alıyor. Bu sıralamada Sakarya'nın önümüzdeki aylarda daha da yükselişe geçerek ön sıralarda yer alması öngörülüyor. Söz konusu ivmede Toyota'nın büyük katkısı olacağını düşünüyoruz. SATSO olarak  ‘'Otomotiv şehri Sakarya hedefimiz gelecek vaat eden, doğanın dengesini bozmadan ilimiz ve ülkemizin kalkınması adına tüm yatırımların arkasında olmaktır. Bu vizyonla da Türkiye'yi Sakarya'nın yükselen yıldızı yapacağız, ilimiz bunu, hak ediyor. Otomotivle  Sakarya ihracat yıldızı olacak. Sakarya Türkiye ihracatını sırtlanan iller arasında, bu yükü artırarak ilimiz ve ülkemiz katma değerine büyük katkı sağlamalıyız. Bu bölge bu potansiyele sahip doğru bir sinerji ile bunu başarabiliriz. ” dedi.

 

Haber Tarihi : 7/6/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::