Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen okullar arası Afiş Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle verildi.
AFİŞ YARIŞMASI
Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası(SATSO) tarafından Çevre Haftası etkinlikleri çerçevesinde ortak düzenlenen okullar arası Afiş Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri, SATSO Meclis Salonu'nda düzenlenen törenle verildi. Törene; SATSO Meclis Başkanı Akgün Altuğ, SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Orhan Yılgenci, Günay Güneş, Yönetim Kurulu Üyeleri Fatma Aygün Kahya, Emrullah Terzioğlu, SATSO Çevre Komisyonu Başkanı Önol Taşöz, Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Celik, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanı Vahit Çamoğlu, çevre Koruma Şube Müdürü Yüksel Çelik, TEMA Vakfı Temsilcisi Abdülkadir Kardeş'in yanında çok sayıda öğrenci, veli ve öğretmenler katıldı.
YÜKSELEN DEĞER
1.Edüstri Meslek Lisesi öğretmeni Tayfun Candemir'in sunuculuğunu yaptığı ödül töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başları. Törenin açılış konuşmasını yapan SATSO Çevre Komisyonu Başkanı Önol Taşöz, SATSO Çevre Komisyonu'nun 2010 yılında kurulduğunun altını çizerek , “Son yıllarda çevre konusu yükselen bir değer olarak karşımıza çıkmakta. Genç nesillerin duyarlılığı bizi son derece memnun ediyor. Çevre bilincinin ön plana çıktığı bugün birlikteyiz. Emekleri, çabaları, eserleri için öğrencilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
SATSO'NUN GÜNDEMİNDE
SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Yılgenci, çevrenin her zaman SATSO'nun gündeminde olduğunu belirterek, “SATSO olarak her zaman Sakarya'nın aynı zamanda tarım bölgesi olduğuna vurgu yapıyoruz. Sanayi yatırımlarının sadece organize sanayi bölgelerinde olmasını arzuluyoruz. Sakaryamız daima yeşil kalacaktır. Etkinliklerin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
BAŞKA DÜNYA YOK
SATSO Meclis Başkanı Akgün Altuğ'da yaptığı konuşmada çevre bilincine dikkat çekti. “Bu dünya bize kalmayacak, kimseye de kalmamıştır” diyen Altuğ, “Yaşanacak başka bir dünya yok. O nedenle bu dünyaya iyi bakmamız gerekiyor. Özellikle çevre açısından iyi bakmamız gerekiyor. Çevre bilincinin ön planda olması gerekiyor. Amaç, çevre bilincini oluşturmak. Bu olguyu geliştirerek geleceği doğru bir dünya bırakmak. Bu bilinci evlerimize, anne-babalarımıza, çevremize, sokağımıza, mahallemize yaymalıyız. Böylelikle daha yaşanabilir bir şehir yaratmış oluruz” ifadelerine yer verdi.
ÖDÜLLERİNİ ALDILAR
Konuşmaların ardından 141 eserin yer aldığı yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Yarışmada 1 nciliği Kazımpaşa Ortaokulu 7/A sınıfı öğrencisi Buse Karaoğlu ile Atatürk Anadolu Lisesi 11 /G sınıfı öğrencisi Merve Alpbek paylaştı. Öğrencilerin ödüllerini SATSO Meclis Başkanı Akgün Altuğ verdi.
Yarışmanın 2 ncileri TOKİ Ortaokulu 6/A sınıfı öğrencisi Buğra Sarı ile Atatürk Anadolu Lisesi 12/B sınıfı öğrencisi Fevzi Can İpekli oldu. Öğrencilere ödüllerini SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Yılgenci verdi.
Yarışmanın 3 ncüleri Sinan Göksun Ortaokulu 7/A sınıfı öğrencisi Emre Şengül ile Adapazarı Fatih TL ve EML 12/Y sınıfı öğrencisi Mikail Çelik oldu. Öğrencilerin ödüllerini Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Çelik verdi.
Yarışmada 4 ncülüğü Sinan Göksu Ortaokulu 7/A sınıfı öğrencisi Merya Sönmez ile Adapazarı Kız Teknik Lisesi 11/D sınıfı öğrencisi Beyzanur Açık paylaştı. Öğrenciler ödüllerini Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanı Vahit Çamoğlu'nun elinden aldılar.
Yarışmanın 5 ncileri Namık Kemal İlkokulu 5/C sınıfı öğrencisi Tutku Çalış ile Atatürk Anadolu Lisesi 11/H sınıfı öğrencisi Pınar Bostancı oldu. Öğrencilere ödüllerini SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Günay Güneş takdim etti.
Yarışmada 6 ncılığı ise Mehmet Akif Ersoy AML/ 11 öğrencisi Şeyda Ür ile Ahmet Akkoç 6/E sınıfı öğrencisi Ahmet Emen Pir aldı. Öğrencilere ödüllerini SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Aygün Kahya verdi.
Şura Batu, Rana Lomlu, Şafak Talha Özden, Ulaş Kaya, Batuhan Çetin'in eseri SATSO Özel Ödülüne layık görülürken, öğrencilerin ödüllerini SATSO yönetim Kurulu üyesi Emrullah Terzioğlu takdim etti.
Ebrar Cin, Oğuz Ateş, Beyzanur Dişçi, Hasan Cem Sarı, Halis Darap ise Büyükşehir Belediyesi özel ödülünü Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Şube Başkanı Yüksel Çelik'in elinden aldılar.
Milli Eğitim Özem Ödüllerinin sahipleri ise; Dila Kişecuk, Şevval Özpilavcı, Çağlar K.Beşener, Sevdanur Ortaç, Ahsen Özdil oldu. Öğrencilere ödüllerini SATSO Çevre Komisyonu Başkanı Önol Taşöz verdi.
TEMA Özel Ödüllerinin sahipleri ise Oğulcan İpekli, Beyzanur Dişçi, Nurselin Kaba, Melih Gürpınar ile İrem Ersoy oldu. Öğrenciler ödüllerini TEMA Vakfı temsilcisi Abdulkadir Kardeş'in elinden aldı.
Ödül töreninin ardından dereceye giren afişlerin yer aldığı serginin açılışı yapıldı.

Haber Tarihi : 7/6/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::