Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası meslek komiteleri meslek grupları bünyesinde iş sağlığı iş güvenliği bilgilendirme toplantıları düzenlemeye devam ediyor.

 Bu doğrultuda 24. Meslek Komitesi (tekstil faaliyetleri) meslek grubu üyeleri ile bir araya gelerek İş Sağlığı İş güvenliği Bilgilendirme toplantısı düzenledi.

SATSO hizmet binasında gerçekleştirilen İş Sağlığı İş Güvenliği Bilgilendirme toplantısına, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, 24. Meslek Komitesi'nden Meclis Üyesi olan Mehmet Atak ve Alican Yıldırım ve Meslek Grubu üyeleri iştirak etti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, komite faaliyetlerine verdikleri önemi dile getirerek komitelerin üyelerle yönetim arasında önemli bir köprü görevinde olduklarını üyelere hizmet ederken komitelerden gelen görüşlerin önemli olduğunu vurguladı. Kösemusul son günlerde firma ve kuruluşların geleceği ve işleyişi açısından ciddi önem arz eden İş sağlığı iş Güvenliği konusunda işverenlere büyük sorumluluk düştüğünü de ifade ederek bilgilendirme konusunda SATSO'nun gereken tüm desteği vereceğinin altını çizdi.

SATSO Meclis ve Komite üyesi Alican Yıldırım ise kısa bir konuşma yaparak meslek grubu üyelerinin iş sağlığı iş güvenliği bilgilendirme toplantısı hakkında bilgi vererek desteklerinden dolayı SATSO Yönetimine teşekkür etti.

6331sayılı İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanunu hakkında bilgiyi CEBİR Danışmanlıktan Uzman Genel Müdür Şafak Aydın verdi. İş sağlığı iş güvenliğinin işverenlere getirdiği yükümlülükler hakkında detaylı bir sunum yapan Aydın İş sağlığı ve iş güvenliği konusunda iş verenlere ve çalışanlara yönelik temel ilkeleri şöyle sıraladı: Risklerden kaçınmak,kaçınılması mümkün olmayan riskleri analiz etmek,tehlikeli olanın tehlikesiz veya daha az tehlikeli olanlarla değiştirmek,teknoloji, iş organizasyonu, çalışma şartları vs. faktörlerin etkilerini kapsayan tutarlı genel bir önleme politikasını geliştirmek, kişisel ve toplu korunma tedbirlerine gereken araç, gereç ve ekipmanı temin etmek, kullanımını sağlamak”

İş verenlerin sorumlulukları üzerinde duran Şafak Aydın, iş verenlerin; İşle ilgili sağlık ve güvenliği sağlamak, Risk değerlendirmesi yapmak veya yaptırmakla,Önlemleri belirleyip gerçekleştirmek ve  denetlemek, Düzenli eğitim ve bilgilendirme yapmak,Koordinasyonu sağlamak, İşyeri hekimi ve diğer sağlık personeli ve İş güvenliği uzmanı görevlendirmek, İş sağlığı ve güvenliği kurulları oluşturmak, Çalışanları bilgilendirmek ve eğitim vermek gibi ciddi yükümlülükleri olduğunu ihlali halinde firmanın cezalara maruz kalacağını dile getirdi.

Toplantı soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

Haber Tarihi : 9/6/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::