Ankara Sakaryalılar Vakfı Başkanı İrfan Çelik, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u ziyaret ederek, yeni yönetimiyle birlikte görevlerinin hayırlı olmasını dilediler.

BİRLİKTEYSEK GÜÇLÜYÜZ

Ankara Sakaryalılar Vakfı yöneticileri SGK Yönetim Kurulu Üyesi Salih Kılıç ve Ethem Yıldırım ile birlikte SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u ziyaret eden Vakıf Başkanı İrfan Çelik, Vakıf olarak Ankara'da Sakaryalılar'ın sesi olduklarını belirterek, “Birlikteysek güçlüyüz” dedi.

BİLGİ VERDİ

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcıları Orhan Yılgenci, Günay Güneş, yönetim kurulu üyeleri Fatma Aygün Kahya, Burhan Akçam ve Emrullah Terzioğlu'nun da hazır bulunduğu ziyaretin kendilerini memnun ettiğini söyleyen SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, SATSO olarak yaptıkları çalışma ve projeler hakkında Ankara Sakaryalılar Vakfı yöneticilerine bilgi verdi.

 YAKIŞAN VİZYON

Sakarya'nın erkleri ile iş dünyası arasında bir köprü vazifesi görerek, Sakarya'ya yakışan bir vizyon inşa etmeye çalıştıklarını belirten SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul, “Hızlı trenin duraklarından birisi Sapanca. Bu bölgeye büyük katkı sağlayacak. Sapanca'nın hızlı trenle hızlanacağını düşünüyoruz. İki büyük otelimiz var, buna iki büyük otel daha eklenecek. Burası bir Kongre Merkezi haline gelecek. Karasu Limanı bizim büyük bir ihracat kapımız olacak.

ZARARSIZ OSB' LER

Disiplinli, çevreye zarar vermeyen, çarpık sanayileşmenin önünü kesmek için kümelenmeye yani Organize Sanayi Bölgelerine (OSB) önem veriyoruz. Karmadan ziyade, ihtisas OSB' lerine yöneliyoruz” diyerek, mevcut ve kurulacak olan OSB ler hakkında bilgi verdi.

HEYECANIMIZ YÜKSEK

Otomotiv sektörüne büyük önem verdiklerinin de altını çizen Başkan Kösemusul, bununla ilgili birde Otomotiv İhtisas OSB'si kurmak için çalışma başlattıklarını kaydetti. Bu şehrin otomotiv geçmişinin 100 yıla dayandığına da dikkat çeken Kösemusul, “Bugün sıfır hata ile üretim yapan Toyota'nın tek fabrikası Sakaryamız da. Türk Traktör otomotiv ile ilgili yaptığımız çalışmaların güzel bir meyvesi. Heyecanımız yüksek. Nasıl Toyota ile gurur duyuyorsak, Türk Traktör' de ilimiz için öyle olacak. Türk Traktör ana sanayisinin yanında yan sanayisi ile de ilimize büyük katkı sağlayacak” dedi.

RAYLI SİSTEM

SGK Yönetim Kurulu Üyesi Salih Kılıç, Sakarya'nın hızla gelişen bir şehir olduğunu belirterek, ulaşım sorununun raylı sistem ile çözülmesi gerektiğini söyledi.


Haber Tarihi : 10/6/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::