Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu'nun ilimizde  faaliyet gösteren basın kuruluşlarının yöneticileri ve çalışanları ile fikir alışverişinde bulunmak, oda ile yerel basın kuruluşları arasındaki iletişimi sürekli kılmak, şehir gündemindeki konuları istişare ederek sorunların çözümünde yapılması gerekenleri tespit etmek amacıyla düzenlediği “Yerel Medya Günleri” toplantılarının ikincisi 22 Ocak Cuma günü  Riada Otelde yapıldı.

SATSO Meclis Başkanı Engin Özkoç, Yönetim Kurulu Başkanı A.Akgün Altuğ, Yönetim Kurulu Üyeleri ile ilimizde faaliyet gösteren yerel basın kuruluşlarından çok sayıda temsilcinin iştirak ettiği toplantıda öncelikle kentin sorunları ve gündemine ilişkin  görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda, ilimizin öncelikli sorunlarının çözümü hususunda SATSO'nun yapmış olduğu çalışmalarla ilgili SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A.Akgün Altuğ tarafından davetlilere bilgiler verildi. Ayrıca, “Stratejik Plan” çalışmalarına start veren SATSO'nun dış  paydaşlarından biri olan basın kuruluşlarının odadan beklentilerinin neler olduğu tespit edilmeye çalışılarak bu beklentiler eşliğinde stratejik planının şekillendirilmesinin hedeflendiği ve bu hedefinde toplantının düzenleniş amaçlarından birini oluşturduğu belirtildi.   

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A.Akgün Altuğ konuya ilişkin olarak yapmış olduğu açıklamada; “Stratejik planlamanın temel unsuru katılımcılıktır. Odamız, etkileşim içinde olduğu tarafların tümünden görüşler almayı ve aldığı görüşleri stratejik planda değerlendirmeyi hedeflemektedir. Böylece stratejik planın tüm kesimlerce sahiplenilmesini sağlayacak, bu sayede planın uygulama şansını artıracağız.

 

Dolayısıyla sizlerden,

- Odanın hangi faaliyetleri ve hizmetleri sizin için önemlidir?

- Odanın olumlu bulduğunuz yönleri nelerdir?

- Odanın geliştirilmesi gereken yönleri nelerdir?

- Odadan beklentileriniz nelerdir?

Konularındaki görüşlerinizi ifade etmenizi yada yazılı olarak Odamıza ulaştırmanızı talep etmekteyiz.” diyerek katılımcı yönetim anlayışıyla stratejik planı hazırlamayı hedeflediklerini belirtti.

Sakarya'nın sorunlarının ortak akılla çözüme kavuşturulması gerektiğini, kurumların birbirleriyle iletişim içinde olduklarında şehrimizin çözülemeyecek sorunu kalmadığını,  dolayısıyla coğrafi konumu bakımından çok önemli bir noktada bulunan ilimizin gelişimine katkıda bulunmak için tüm kurumların ortak paydada buluşması gerektiğini belirtti.

Toplantıya iştirak eden basın kuruluşları temsilcileri şehrin en önemli sorunu olarak kapalı kapılar ardında planların yapıldığını ve danışmadan, konuşmadan iş yapma mantığı sonrasında önemli sorunların ortaya çıktığını ifade ederek, SATSO'nun düzenlediği  bu toplantıda görüşlerinin sorulmasının istişare kültürüne güzel bir örnek olduğunu belirttiler.

“Ben yaptım oldu'  felsefesinden “ortak akıl” düşüncesine geçmenin ilimizin geleceği açısından çok önemli gelişmeleri beraberinde getireceği konusuna da değinen basın kuruluşlarının temsilcileri, stratejik plan çalışmalarında  SATSO'nun kendilerini paydaş belirlemesi ve Oda hakkındaki fikirlerini sormasının son derece memnuniyet verici olduğunu ve bunun şehrin diğer kurumlarına da örnek teşkil etmesi gerektiğini ifade ettiler.

SATSO'nun ilimizde faaliyet gösteren basın kuruluşlarının yöneticileri ve çalışanları ile fikir alışverişinde bulunmak, basın ile SATSO arasındaki iletişimi sürekli kılmak, şehir gündeminde bulunan konuları istişare etmek amacıyla düzenlediği "Yerel Medya Günleri” toplantılarının düzenlenmesine devam edilecektir.

Haber Tarihi : 22/1/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::