Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul geçtiğimiz gün açıklanan TUİK tarafından açıklanan Sanayi Üretim Endeksi verileri ile ilgili bir değerlendirmede bulundu.

Kösemusul, “Türk ekonomisinin kalbi sanayidir, büyümenin en önemli enstrümanı olan ekonominin temel taşını oluşturan sanayi üretiminde, rakamların yükselişi hem üreticiyi, hem yöneticiyi, hem çalışanı, kısacası toplumun üreten her kesimini mutlu eder, çünkü sanayideki büyüme; kalkınma demektir, refah ve güç demektir.

Bu anlamda, Nisan ayında sanayi üretim endeksi beklentileri aşarak bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,6 artmıştır. Yıllık bazda yüzde 3,4 oranında artmışken, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki aya göre yüzde 1,3 artmıştır. TÜİK tarafından açıklanan sanayi üretim endeksi ülkemiz ekonomisi açısından oldukça memnuniyet verici.

Sanayi ve üretim anlamında Türkiye'yi omuzlayan öncü kentlerden birisi olan Sakarya da bir sanayi kenti olarak bu pozitif rakamlar ve pozitif gelişmeler içinde olumlu rol oynamış, büyümeden de olumlu katkılarını alacaktır diye düşünüyorum. Büyümeye mahkum ülkeler arasında olan ülkemizin ve büyümeye mahkum iller arasında yer alan ilimizin, sanayi ortak paydasında bu vasat büyüme oranlarını aşarak büyüme ivmesinin önümüzdeki dönemlerde de yükselmesini umut ediyorum.

Siyasi ve ekonomik istikrarın büyümedeki etkilerini artırdığı da göz önüne alındığında, yıllık bazda 3,4 olan sanayi üretim endeksinin daha da artmaması için hiçbir neden yoktur. Bizler; sanayiciler, ülkedeki ekonomik istikrarın dünyadaki Türkiye'ye bakışı değiştirdiğini gördük. Son yıllarda küresel ve bölgesel sıkıntılara rağmen Türkiye'ye bakış açısında kalıcı ve olumlu değişiklikler olmuş, güvenilir ve istikrarlı ülke tanımına dönmüştür. Bu değişimi iyi değerlendirmeliyiz. Bu büyüme her şeye rağmen olumlu ve pozitif olmamıza olanak sağlayabilir
Haber Tarihi : 11/6/2013
PAYLAŞ
Son Haberler ::