Kösemusul; “Sakarya Bu Proje İle Rol Model Olmalı”

Sanayisiz üniversite, üniversitesiz sanayi olmaz anlayışı Sakarya Üniversitesi ile işbirliğinin maksimum seviyede geliştirmeye yönelik çalışmalarını devam ettiren Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası önemli bir projeye daha adım atıyor.

Sakarya Üniversitesi ve SATSO arasında bir protokolle resmileştirilen projenin adı UMDE 7+1. Uygulamalı Mühendislik Deneyimi Eğitimi.

Söz konusu proje kapsamındaki protokol ile Sakarya Üniversitesi'ne bağlı Teknoloji ve Mühendislik Fakültesi lisans programlarına kayıtlı, aday mühendis sıfatı kazanan öğrenciler, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'na üye işyerlerinde mesleki uygulama imkânı bulacak.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasında gerçekleştirilen UMDE 7+1 Uygulamalı Mühendislik Deneyimi Eğitimi Proje Protokol İmza Töreni'ne, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Yönetim Kurulu Üyeleri, Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas, Üniversite Sanayi ve Toplum İşbirliği Koordinatörü Harun Taşkın ve öğretim görevlileri iştirak etti.

ROL MODEL BİR PROJE

Protokol imza töreninde konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul “Yaptığımız çalışmalar ve iyi projelerle Türkiye'de dikkat çeken bir il olmak zorundayız. İmzalayacağımız protokolde olduğu gibi, rol model olacak projeler üretmeli ve çalışmalarla sesimizi ülkemize duyurmalıyız. Bu bağlamda sanayi üniversite işbirliğine her zaman önem verdik ve bu vizyonumuzu da her platformda dile getirdik. Bundan önce olduğu gibi bundan sonraki süreçte de ortak akıl çalışmalarımız ve işbirliklerimiz devam edecektir. Söz konusu UMDE Projesi de daha önceki 3+1 Projesi gibi başarılı bir şekilde sonuçlanarak ilimiz eğitim ve ekonomisine katkı sağlar diye temenni ediyorum. Protokolün iki tarafa da hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

ENDÜSTRİ MÜHENDİSLERİYLE BAŞLAYACAK

UMDE 7+1 (Uygulamalı Mühendislik Deneyimi Eğitimi) Projesi ile ilgili bilgi veren Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas “Daha önce meslek yüksekokulları bünyesinde başlatılan 3+1 Projesi'nde olduğu gibi şimdi de UMDE ile Teknoloji Fakültesi ve Mühendislik Fakültelerinde start verilecek. Proje, ilk olarak endüstri mühendisliği öğrencileri ile hayata geçecek. Diğer mühendislik bölümlerinde de uygulanacak programda öğrencilerin teori olduğu kadar pratik eğitim almaları da sağlanmış olacak” dedi.

Elmas üniversite sanayi işbirliğinin önemine değinerek yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin de sanayi sektöründe yaşanan sıkıntılar ile ilgili tez hazırlamaları halinde desteklenmesi ile ilgili bir çalışma yürüttüklerinin de bilgisini verdi.

SAÜ Üniversite Sanayi ve Toplum İşbirliği Koordinatörü Prof. Dr. Harun Taşkın ise UMDE Proje'sinin detaylarına değinerek 3. Sınıftan dersi olmamak kaydıyla 4. Sınıf öğrencilerinin 2. dönemini ders niteliğinde SATSO Üyesi sanayi kuruluşlarında staj ortamında geçireceklerini haftanın 4-5 gününü bu şekilde pratik eğitim anlamında değerlendireceklerini ifade etti.

Konuşmalarında ardından Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas işbirliği protokolünü imzaladılar.

Protokol kapsamında SAÜ, uygulamalı mühendislik eğitimi alan aday mühendislerinin; 5510 sayılı kanun gereği İş Kazası ve Meslek Hastalıklarına karşı sigortalar ve primlerini ödeyeceğini de belirtildi.


Haber Tarihi : 11/6/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::