Türkçe Olimpiyatları Sakarya ayağı için ilimizde bulunan ve dünyanın çeşitli bölgelerinden ilimize gelen öğrenciler Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u ziyaret etti.

Söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kösemusul ile öğrenciler arasında sıcak diyaloglar yaşandı.

Kösemusul Türkçe Olimpiyatlarının dilimizin dünya üzerindeki ülkelerde konuşuluyor olması açısından çok önemli ve güzel bir çalışma olduğuna değinerek neticesinin çok hızla alındığı çalışmalardan biri olması sebebiyle ayrıca önemsediğini dile getirdi. Kösemusul, 'Evrensel barışa doğru' temasıyla Sakarya'mızda çok güzel bir organizasyona daha şahit olacağız. Emeği geçenleri tebrik ediyorum." dedi.

Kösemusul ile Türkçe sohbet eden öğrenciler, şarkılar söyleyerek de dilimizi ne kadar başarılı bir şekilde konuştuklarını da gösterdiler.

Öğrencilerle birlikte ziyarete katılan olimpiyat yetkilileri, bu yarışmada rekabet olmadığını öğrencilerin,  bu güzel ahlakı Türkiye'den öğrendiklerini dile getirdiklerini de ifade etti.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ziyarete gelen öğrencilere SATSO anısına hediye takdim etti.

Haber Tarihi : 11/6/2013