CHP İl Başkanı Ecevit Keleş ve il yönetimi, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u ziyaret ederek tebrik ederken, yeni yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun dileğinde bulundular.

KÖSEMUSUL'U KUTLADI

CHP İl Başkanı Ecevit Keleş, SATSO tarafından gerçekleştirilen Otomotiv çalıştayına katıldığını ve çok başarılı bulduğunu belirterek, “Böyle bir çalışma yaptığınız için sizi kutluyorum. Sakaryamız için çok yararlı bir çalışma oldu. Bu çalışma otomotiv sektörünün bir yerde önünü açtı, otomotiv sektörünün dikkatini Sakarya'ya çekti” dedi.

OTOMOTİVİ ÖNEMSİYORUZ

Tüm siyasi partilere eşit mesafede olduklarını  söyleyen SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul,  otomotivin önemsedikleri bir sektör olduğunun altını çizdi. Otomotivin Sakarya'da 100 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu belirten Kösemusul, “İlk savaş arabaları bizim Zirai Donatım Fabrikamız da yapılmış. Bugün Toyota'nın dünya da sıfır hata ile üretim yapan fabrikası burada.  Türk Traktör Sakaryamız için çok önemli bir yatırım. Bu fabrikanın burada olmasından çok mutluyuz. Otomotiv sektörü çevreye zarar vermediği gibi nitelikli maaş verdiği içinde o şehrin ticaretine canlılık kazandırıyor” şeklinde konuştu.

ARAZİ BULAMADIK

Sakarya'daki yatırımlar, iş dünyası ve şehir ekonomisi hakkında da CHP İl Başkanı Keleş'e bilgi veren Başkan Kösemusul, organize sanayi bölgelerinin önemine de değindi. Görev süresince bir karış tarım arazisini üzerinde sanayiye izin vermediklerine de vurgu yapan Kösemusul, “Bursa'ya giden Otomotiv Test Merkezine coğrafi konum itibari ile en uygun yer Sakarya olmasına rağmen, tarım arazisi vasfını yitirmiş 2500 dönümlük arazi bulamadığımız için bu devası yatırım gitti” dedi.

Haber Tarihi : 12/6/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::