SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ eşliğindeki Uzunçarşı Heyeti  Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nu makamında ziyaret ederek çarşının sıkıntılarını dile getirdiler.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ ve beraberindeki  Uzunçarşı  Dernek Başkanı Dursun İnan, Kunduracılar Odası Başkanı Feridun Özcan ile Uzunçarşı ve çevresindeki çarşılarda faaliyet gösteren işyeri sahiplerinin temsilcileri, söz konusunu ziyaretin amacını; çarşıların alt yapı ve üst yapı sorunları ile kentime sahip çıkıyorum projesi kapsamında uygulamaya başlanılan sıfır işgaliye uygulamasının bölge esnafına getirdiği mağduriyetler hakkında görüş alışverişinde bulunmak olduğunu ifade ettiler.

Heyet ayrıca, kentimizin ticari hayatında önemli yapı taşlarından biri olan ve tarihi bir dokusu bulunan çarşıyı eski günlerine döndürmek için bir rehabilite projesi hazırlanması gerektiğini belirterek bu konuda Büyükşehir Belediyesi'nden ve yerel yönetimlerden destek beklediklerini belirttiler.

Şehrimizle özdeşlemiş tarihi Uzunçarşı'nın  ilimiz ticari hayatında önemli bir yer tuttuğunu belirten heyet, özellikle Ayakkabıcılar ve Bakırcılar Çarşılarında bulunan dükkanların metraj olarak küçük olduğunu, bölgede faaliyet gösteren işyerlerinin satış yapabilmek için mutlak surette teşhire ihtiyaç duyduğunu ifade ederek, sıfır işgaliye uygulamasının bazı bölgelerde esnetilmesi gerektiğini aksi halde bölgede ticari hayatın sona ereceğini dile getirdiler. Son aylarda ekonomik krizinde yıkıcı etkileri  dolayısıyla hayli zor günler geçirdiklerini, her gün bir işyerinin ticari hayatına son vererek kepenlerini kapattığını dile getiren Uzunçarşı heyeti, sıfır işgaliye uygulaması dolayısıyla mağdur olduklarını, Büyükşehir Belediyesi'nden bu uygulamanın bazı bölgelerde esnetilmesini talep ettiklerini belirttiler.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeki Toçoğlu heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, kentime sahip çıkıyorum projesi kapsamında uygulamaya konulan sıfır işgaliye uygulamasının ani alınan bir karar sonucunda değil, yaklaşık 6 aylık kapsamlı bir çalışma neticesinde uygulanmaya başladığını belirtti. Toçoğlu açıklamalarında; “hiçbir projeyi, hiçbir işi insanlarımıza zarar versin diye değil, insanımıza ve kentimize artı değerler katsın diye yapıyoruz” diyerek projeyi her cadde ve sokakta aynı anlayışla uyguladıklarını belirtti. “Eğer bir bölgeye  tolerans tanırsak bu diğer bölgeler içinde emsal teşkil eder. Vatandaşımız bu uygulamadan memnun iken  esnafımızın bir kısmı mağdur olmuştur. Biz hiç kimseyi mağdur etmek amacında değiliz. Bu projeyi ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri ile     tekrar değerlendireceğiz. Uygulamada en küçük zaafımız bizi en başta yaşanan karmaşaya döndürür.” diyerek sıfır işgaliye uygulamasının ilgili tarafların görüşleri de alınarak yeniden gözden geçirileceğini belirtti.

Haber Tarihi : 26/1/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::