SESOB Ziyaretinde Birliktelik Mesajı Verildi.

Sakarya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hasan Alişan ve Yönetim Kurulu üyeleri Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u makamında ziyaret etti.

Ziyarette, SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Yılgenci, Yönetim Kurulu üyeleri; Fatma Aygün Kahya, Nadir Öztürk, Ömer Arslan, Ertuğrul Öztürk ve Yunus Tever de hazır bulundu.

SESOB Başkanı Hasan Alişan da SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve Yönetim Kurulu üyelerine yeni dönemde başarılar dileyerek “SATSO son yıllarda bir ivme yakaladı ve hedeflerine doğru emin adımlarla ilerliyor. Yeni genç yönetim kadrosu ile daha büyük hedeflere ilerleyeceklerine inanıyoruz” dedi. Alişan iki kurumun hizmet anlayışı açısından benzerliğine gönderme yaparak “Halk tabiri ile aynı tavanın balıklarıyız, hepimiz hizmet için buradayız, aynı bölgelerde müşterek üyelerimiz ve müşterek çalışmalarımız oluyor. Bundan sonraki süreçte ortak akıl ve ortak eylem planları ile daha fazla projede bir araya gelmeyi umuyoruz” dedi. Kösemusul  SESOB'un çalışmalarını yakından takip ettiklerini dile getirerek geçtiğimiz yıl okul servis aracı kullanan şoförlere yönelik olarak sertifikalı bir eğitim programı düzenlediklerini ve oldukça olumlu sonuçlar aldıklarını dile getirerek ticari araç sürücüleri için de SESOB'un bu çalışmasının aynı şekilde sonuçlanacağını sözlerine ekledi.

Alişan son günlerde Sakarya'nın ticari araç sürücüleri ile olumsuz bir imajla gündeme geldiğine değinerek bu imajı pozitife dönüştürmek için Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde ticari araç kullananlara yönelik sertifikalı bir eğitim programı demo çalışmasına başladıklarının bilgisini verdi. Alişan ayrıca Mesleki Yeterlilik Belgesi hususunda akredite Oda olmak için başvurularını da yaptıklarını belirterek mesleki yeterlilik kursları ve belgelerinin bu akreditasyonun ardından SESOB tarafından da verilebileceğini ifade etti.

Söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, kurumlar arası işbirliği ve olumlu ilişkilerin önemine değinerek “iki kurum olarak Sakarya'da kenti yöneten paydaşlardanız. İnşallah Sakarya'nın yıldız kentlerden olması için gayret ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. SESOB ile çok müşterek alanda hizmetlerimiz ve üyelerimiz var. Hizmete sunulan projelerin başında SATSO- SESOB olabilir, isimlerin önemi yok yeter ki Sakarya kazansın üyelerimiz faydalansın. Biz bu makamlarda hizmet etmek için varız” dedi. Kösemusul konuşmasında iki kurumun ilişkilerini ve yapısını tanımlarken “ikiz kardeş” tabirini de kullanarak hizmet ettikleri kitle ve organizasyon yapısı itibariyle benzerliklerin ortak platformda bir araya gelmeleri anlamında önemli olduğunu vurguladı. Kösemusul “Birlikte güçlüyüz, üyelerimiz bizim birlikteliğimizden güç alarak gelişecekler, bizler de onların başarıları ile daha da güçlü olacağız, aynı zincirin halkalarıyız, iç içeyiz” dedi.

Kösemusul ayrıca 1 Temmuz 2013'te yürürlüğe girecek olan İş Sağlığı İş Güvenliği Kanunu'nun iki kurumun üyeleri açısından çok büyük önem arz ettiğini dile getirerek bu konuda geniş katılımlı bilgilendirme toplantılarına devam ettiklerini üyelerinin ihmal ve bilgisizlikten dolayı zarar görmesini istemediklerini ifade etti.

 SATSO Meclis Başkanı A.Akgün Altuğ'u da makamında ziyaret eden SESOB Heyeti Altuğ'a yeni görevinde başarılar diledi.

Söz konusu ziyaretler karşılıklı iyi niyet dilek ve temennileri ile sona erdi.

 

 



Haber Tarihi : 19/6/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::