SANAL FUARCILIK BAŞLIYOR, E- TİCARET AĞI GELİŞECEK

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Uluslararası Projelere imza atmaya devam ediyor. Bu Bağlamda son olarak Sanal Fuar Ve Ticaret Ağı Projesi üyelerin elektronik ortamda ticaretlerini geliştirme fırsatı sunuyor.

Avrupa Birliği tarafından da desteklenen proje ile ilgili  değerlendirme yapan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul proje detayları hakkında bilgi verdi.

Kösemusul;

“ENPI Black Sea Cross-border Cooperation (CBC) Programı kapsamında başvurusu yapılan ve Odamızın Türkiye temsilcisi olduğu Sanal Fuar ve Ticaret Ağı Projesi, onaylanmış ve proje resmen başlamıştır.

ENPI Black Sea CBC kapsamında desteklenen projeyle Karadeniz Havzası ülkeleri arasında bir ticaret portal kurulacak olup bu sayede e-ticaretin geliştirilmesi ve yeni ticaret bağları kurulması amaçlanmaktadır.

E-Standlarda Ürün Sergilenebilecek

Proje kapsamında kurulacak olan portalda işletmelerin  oluşturacağı standlarda ürün sergilemelerine ve diğer işletmelerin standlarını gezmelerine, sipariş vermelerine, sipariş almalarına olanak sağlanacaktır.

ENPI Black Sea CBC Programı, Avrupa Birliği'nin Komşuluk Politikası kapsamında sağladığı dış Destek programlarından biridir. Bu program kapsamında hazırlanacak projelere Türkiye'den Karadeniz'e sınırı olan veya görev alanı bu bölgeleri de kapsayan kurumların başvurabildiği bir Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Destek Programı' dır.

Türkiye, Yunanistan, Gürcistan, Bulgaristan Ortak

Alman-Yunan Ticaret ve Sanayi Odası, Yunanistan- Fuar/Sergi Araştırma Enstitüsü, Bulgaritsan-TargovishteTicaret ve Sanayi Odası, Gürcistan-Kafkas Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü, Moldova Ticaret ve Sanayi Odası'nın ortaklığında hayata geçirilecek proje üyelerimizin uluslar arası platformda e- ticareti geliştirmeleri adına oldukça önemli bir çalışma. Bu anlamda çok heyecanlıyız. Benzer çalışmalarımız devam edecektir”.

 

Haber Tarihi : 20/6/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::