Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul Adapazarı'nın düşman işgalinden Kurtuluşu'nun 92. Yılı sebebiyle yazılı bir açıklamada bulundu.

Kösemusul 21 Haziran'ın Adapazarı için büyük anlam ifade ettiğini belirterek Bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini canlarıyla ödeyen şehitlere Allah'tan rahmet dileğinde bulundu.

Milletimizin top yekün, bağımsızlık uğruna verdiği mücadelenin yaşandığı illerden biri olan Sakarya'nın düşman işgalinden kurtuluşu hepimiz için büyük önem arz etmektedir.

Mahmut Kösemusul  "O gün olduğu gibi bugün de aynı birlik ve beraberlik duygusu içinde yaşıyoruz. Adapazarımız renkli kültürlerin birleştiği ve bu kültürlerin huzur içinde yaşadığı bir yerdir. Farklı coğrafyalardan gelmek, farklı kültürlere sahip olmak Adapazarı'nda ayrıştırıcı değil, birleştirici ve kaynaştırıcı bir unsur olmuştur"

Kösemusul,  “Adapazarı'nın kurtuluş mücadelesinde halkımız ve askerimiz birlikte başarılı sonuca ulaştı...Verilen mücadelenin sonucu olarak 21 Haziran milletin olağanüstü direnişinin sembolü olarak tarihe geçti. O dönemde yokluklar içinde savaşan asil ecdadımızın başlattığı ve zaferle sonuçlandırdığı milli mücadelemizin hatırasına layık olmak için büyük bir özveriyle çalışmamız gerektiğinin bilincinde olmalıyız."

Bu duygu ve düşüncelerle Sakarya`nın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümünü kutluyor, Aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Haber Tarihi : 20/6/2013
PAYLAŞ
Son Haberler ::