Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası yoğunlukla makine sektöründen 33. Meslek Komitesi Üyeleri, meslek grubu üyelerine yönelik bir tanışma programı düzenledi.

 Güreser Et Konağı'nda kahvaltılı gerçekleştirilen tanışma ve kaynaşma toplantısına SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Başkan Yardımcısı Günay Güneş, 33. Meslek Komitesi Başkanı Kadir Ahmet Tecelli ve komite üyeleri ile çok sayıda davetli iştirak etti.

33. Meslek Komitesi Başkanı Kadir Ahmet Tecelli meslek Grubunun yeni üyeleri ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek üyelerle SATSO Yönetimi arasında bir köprü olmak için görev aldıklarını ve bu amaçla üyelerin her türlü sektörel talep ve sıkıntılarının çözümü noktasında aracılık etmekten memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

Katılımın oldukça yoğun olduğu toplantıda konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Günay Güneş konuklara hoş geldiniz diyerek seçim sürecinin ardından meslek Grubu üyeleri ile bir araya gelmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Güneş konuşmasının devamında Sakarya'nın Türkiye'de parlayan bir yıldız olduğunu belirterek “İlimiz her alanda gelişime oldukça açık ve müsait, bu gelişimin paralelinde ilimize ulusal ya da uluslararası nitelikte yatırımlar zaten gelecektir. Önemli olan biz Sakaryalı firmaların ve özellikle KOBİ'lerin bu gelişim ve değişim sürecini iyi karşılayabilmemizdir. Kendimizi geliştirerek ve vizyon katarak hem gelen yatırımcının kalitesini hem de sektörümüzün kalitesini artırmış oluruz. İlimize gelecek yatırımcıların arasında kaybolmadan onlara örnek olacak şekilde yapılanmalı ve bütünlük içinde hareket etmeliyiz. Zaten Sakarya gelişecek zaten yatırımcılar gelecek ama bizler de sektör olarak bu süreçte kalıcı, sağlam ve dik durarak yok olmamalıyız” dedi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ise Oda faaliyetleri hakkında üyelere bilgi vererek şunları dile getirdi.

“Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ilin en büyük sivil toplum örgütüdür. Adına yakışır şekilde üyelerine hizmet eden SATSO 90. Yılında da üye ve şehir menfaatini gözeten hayırlı projelerle hizmete devam edecek. SATSO olarak Sakarya'nın planlı bir şekilde büyümesine ön ayak olmak adına çarpık sanayileşmenin önüne geçerek çalışmayı kendimize ilke edindik.  Sanayi alanlarının düzenli bir şekilde gelişmesi için kümelenme ve OSB'lere önem veriyoruz. Bu anlamda ilimizdeki kümelenmenin ilk örneği olan SAMİB gibi diğer sektörlerde de kümelenme ve ihtisas OSB'ler oluşturmak için gayret edeceğiz, çalışıyoruz.

Sakarya ili hem sanayisi, hem tarımı, hem turizmi ile bugün bölgenin gözde illerinden biri, biz SATSO olarak ilimizin her alanda adı anılan kentler arasında yer almasını istiyor ve bu yolda hamlelerle ilerliyoruz.  Ne turizm ve tarım potansiyelini göz ardı ederek sanayiye yönelmek doğrudur ne de tarım ya da turizm kenti olarak adlandırarak şehrin gelişimini kısıtlamak doğru olur. Bu anlamda kentimizin var olan tüm avantajlarını potansiyelini sonuna kadar değerlendirmek ve bu yönde ilerlemek şehrin geleceği adına en doğrusu olacaktır. SATSO çok büyük bir aile aynı çatının altında aynı hedef ve ortak düşüncelerle beraberlik kurabilmek büyük bir başarıdır biz bunu gerçekleştirdik. Şimdi sesimizi duyurma vaktidir. Bu itibarla bugün ki birlikteliğimizin bundan sonraki dört yıl boyunca azalmadan devam etmesini temenni ediyor çalışmalarınızda başarılar diliyorum”

Başkan Kösemusul'un konuşmasının ardından meslek grubu üyeleri tek tek kendilerini tanıtarak iştigal alanları hakkında bilgi verdi. Mesleki sorunların görüşülerek istişare edildiği toplantı oldukça sıcak bir ortamda geçti.

Haber Tarihi : 27/6/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::