SATSO ilimizin rekabet gücünü artıracak sektörleri desteklemeye devam ediyor. Bu doğrultuda, Almanya'nın Essen kentinde 26-29 Ocak 2010 tarihleri arasında düzenlenen IPM Uluslar arası Bitki ve Çiçekçilik Fuarı'nda ilimizi, Sakaryalı iç ve dış mekan süs bitkisi üreticileri temsil ediyor.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A.Akgün Altuğ yaptığı açıklamada;

"İlimizin gerek iklim, gerekse toprak yapısı bakımından iç ve dış mekân süs bitkileri yetiştiriciliğine uygun olması ve boş arazilerin fazlalığı nedeniyle bu alanda yetiştirici sayısı ve yetiştirme alanı hızla artmaktadır ."

Sakarya'da süs bitkisi üretimi  6.567 dekar alanda  ve 300'ün üzerinde işletme tarafından yapılmaktadır. Dış mekân süs bitkileri üretim alanı ve üretilen fidan sayısı bakımından ilimiz Türkiye'de önemli bir merkez haline gelmiştir. Ayrıca Sakarya ili bitkisel ürün ithal ve ihraç kapıları arasında yer almaktadır. Bu sayede tüm gümrük işlemleri ilimizden yapılmaktadır. Bu da süs bitkileri konusunda Sakarya iline yatırım yapmak isteyenler için önemli bir referanstır.

Sektörde faaliyet gösteren işletme sayısı her geçen gün artan ilimizin hedefi Avrupa'daki pazar payını arttırmaktır. Kısa bir zamanda iç ve dış mekân süs bitkileri yetiştiriciliğinde Sakarya, markasının dünyada bilinir ve aranır hale gelecektir.

Bu doğrultuda yaptığımız çalışmalar çerçevesinde, Almanya'nın Essen kentinde düzenlenen IPM Uluslar arası Bitki ve Çiçekçilik Fuarı'na ilimizden 6 firmamız katılmıştır. Firmalar tamamen ilimizde üretilmiş olan kendi ürünlerini tanıtırken Odamız da kiraladığı stand ile sektörü her yönüyle dünyanın diğer ülkelerinden gelen üreticilere tanıtma imkanı bulmuştur, İlimizin rekabet gücünü artıracak sektörlere desteklerimiz devam edecek
. diye konuştu.

Söz konusu fuar Almanya'nın Essen kentinde 29 Ocak'a kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Haber Tarihi : 28/1/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::