Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan Haziran 2013 ihracat rakamları açıklandı. Buna göre Türkiye genel İhracatı, Haziran ayında yüzde 0.6 oranında artışla 11.8 milyar dolar oldu. TİM verilerine göre ilk 6 aylık ihracat yüzde 2.5 artışla 74.66 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul Sakarya'nın yaklaşık 197milyon dolar ile Türkiye sıralamasında ilk 9'a yükseldiğini belirterek gelişmenin oldukça memnuniyet verici olduğunu dile getirdi. Kösemusul dünya'da yavaşlayan ekonomik hareketlere rağmen Türkiye'nin çizdiği olumlu tabloyu değerlendirerek şunları dile getirdi: “Bu yılın ilk 4 ayındaki veriler bakıldığında Çin, İngiltere, Almanya ve İspanya'nın ardından Türkiye yüzde 3,9'luk ihracat artışı ile dünyada 5. sırada yer aldı. Bu gelişmeler Türkiye'nin oldukça başarılı bir şekilde ilerlediğinin bir göstergesi olmuştur.

Sakarya da, ihracat konusunda beklenen başarıyı göstererek 196.791,62$ ile 9. sıraya yükselmiştir. İlimiz geçen yılın aynı dönemine göre %20,46'lık bir artışla büyük bir başarıya imza atmıştır. Aynı zamanda Mayıs ayı ihracat rakamlarına göre de %35'lik bir artış göstererek hızla ilerlemiştir. Bu başarıda emeği geçen tüm üyelerimize teşekkür ediyorum.

Hep birlikte çalışmaya devam etmeli ihracatçılarımızı desteklemeliyiz. İhracat ilimiz ve ülkemizin ekonomik dengelerinin temel taşıdır. Bir ülkenin gücü artık ihracattaki başarısı ile orantılıdır. İlimiz de her alanda olduğu gibi ihracatta da çıtasını yükselterek ilerlemeye devam ediyor. 2023 hedefimiz olan ihracatçı iller sıralamasında ilk 5'te yer alma hedefimize doğru emin adımlarla ilerlemenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bu rakamlardan da görüyoruz ki Türkiye dünya'nın yıldızı Sakarya Türkiye'nin yıldızı oluyor.

Haber Tarihi : 1/7/2013
PAYLAŞ
Son Haberler ::