Sakarya Yerel Kültür Derneği yönetimi, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası(SATSO) Yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, “Sakaryalılık ruhu ile hareket ederek, doyduğumuz yere sahip çıkmalıyız” dedi.
FEDERASYON ÇATISI ALTINDA
Yerel kültür derneğinin sadece bir manav derneği olmadığını, Sakarya da yaşayan herkesi kucaklayan bir dernek olduğunu söyleyen Yerel Kültür Derneği Başkanı Özgür Aygün, derneklerine üye olacak SATSO yönetimine teşekkür etti. “Biz Sakarya da ‘nerelisin?' kelimesini ortadan kaldırmak istiyoruz” diyen Başkan Aygün, “ Biz burada Lazı, Gürcüsü, Abazası, Çerkezi, Manavı, Boşnağı, Göçmeni bir arada yaşayan, akraba olmuş, birbirine girmiş milletleriz. Nereden geldiğimiz, yada nerede doğduğumuz önemli değil. Biz Sakarya da yaşıyoruz ve Sakaryalıyız. Bu bilinci halkımıza yerleştirmeliyiz. Bunun içinde bir federasyonlaşma çalışmamız var. Tüm ilçelerde dernek şubeleri açarak, herkesi federasyon çatısı altında toplamak istiyoruz” şeklinde konuştu.
SAKARYALILIK RUHU
SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul kendisinin de Yerel Kültür Derneği üyesi olduğunu belirterek, “Biz birlikte olursak güçlü oluruz. Ortak akıl ile yürüteceğimiz projelerle büyürüz ve güçleniriz. O nedenle Sakaryalılık ruhunu ön plana çıkarmalıyız. Biz yönetim kurulu olarak tüm arkadaşlarımız ile Yerel Kültür Derneği'ne üye olacağız. İnşallah önümüzdeki süreçte de meclis üyelerimizin tamamını Yerel Kültür Derneğimize yaparız” dedi.
KÜLTÜR MOZAİĞİ
“ Rizeler, Ordulular, Sivaslılar vb. dernekler sadece kültür derneği olarak faaliyet göstermeliler” diyen Başkan Kösemusul, “Bu dernekler sadece doğdukları, yada geldikleri yerlerin yöresel kültürlerini yaşatmak ve sergilemek adına faaliyet göstermeliler. Bu şekilde güzel bir kültür mozaiği ortaya koyabiliriz. Ama ayrımcılık asla yapmamalıyız. Ben Gürcüyüm, Lazım, Abazayım demek yerine, ben Sakaryalım demeliyiz” vurgusu yaptı.
KARMA YÖNETİM
Başkan Kösemusul ayrıca, tüm Sakarya'yı kucaklayan bir dernek olmak için dernek yönetimi içinde her kesime yer verilmesi gerektiğinin de altını çizdi.
Haber Tarihi : 3/7/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::