Tarım Kredi Kooperatifi bölge Müdürü Mehmet Kalkan, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası(SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u makamında ziyaret ederek, yeni yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun dileğinde bulundu.
TARIM ARAZİLERİ ÖNEMLİ
SATSO Yönetim Kurulu üyeleri Nadir Öztürk, Ömer Arslan, Fatma Aygün Kahya, Yunus Tever, Emrullah Terzioğlu, Burhan Akçam ve Ertuğrul Öztür'ün de hazır bulunduğu ziyarette, SATSO'nun faaliyetleri hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, tarım arazilerinin önemine değindi.
BEREKETLİ TOPRAKLAR
Sakarya'nın sanayinin yanında tarım ve hayvancılıkta da gelişen bir bölge olduğuna dikkat çeken Kösemusul, “Sakarya da, mısır dışında katma değeri yüksek ürünlere yönelmeliyiz. Çok bereketli topraklara sahibiz. Bu toprakları hem çiftçimize, hem ülkemize kazandıracak ürünlerle değerlendirmeliyiz. Mısır çok kazandıran bir ürün değil” dedi.
PARÇALI ARAZİ
Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Müdürü Mehmet Kalkan, mısırın kazandırmamasının başlıca nedeninin parçalı topraklarda üretimin yapılması olduğunun altını çizerek, “Arazi parçalı olunca maliyette yükseliyor. Dünya'da mısırdan en iyi verim alınan bölgelerden birisi Sakarya. Birleştirilmiş araziler üzerinde ekim yapılması halinde, mısırda çiftçimizi kazandıran bir ürün olur” ifadelerine yer verdi.
SEBZE VE SERACILIK
Bölge Müdürü Kalkan, bu verimli arazilerde sebzecilik ve seracılık yapılabileceğini de dile getirerek, “Pamukova ve Geyve bölgelerinde sebzecilik ve seracılık yönünde çalışmalar var. Bunu daha da geliştirebiliriz” dedi.
Haber Tarihi : 3/7/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::