Kösemusul: “Kazancımız helal, duamız makbul olsun"

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bu yıl 5ncisi düzenlenen ve geleneksel hale gelen İftar programı geçtiğimiz akşam Reisoğlu Restoranda üyelerin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. SATSO üyeleri için organize edilen iftar programına binlerce üye aileleri ve çalışanları ile iştirak etti.

Üyeler tarafından oldukça yoğun bir ilginin gösterildiği iftar programı başlamadan önce konukları tek tek karşılayan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve Yönetim Kurulu Üyeleri üyelerle birlikte bir aile ortamında olmaktan büyük keyif aldıklarını dile getirdiler. Üyelerin de bu sıcak ve samimi karşılamadan memnuniyet duydukları gözlendi.

SATSO Meclis Başkanı Akgün Altuğ, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve Yönetim Kurulu Üyeleri'nin ev sahipliğinde gerçekleşen İftar Programına il protokolünden de katılım oldu. Başta Sakarya Valisi Mustafa Büyük olmak üzere, Jandarma Alay Komutanı Albay Adnan Şimşiroğlu, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, Kaymakamlar, Sakarya Müftüsü İlyas Serenli, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Resmi Daire Müdürleri,  SATSO Eski Başkanları, SATSO Meclis Üyeleri, Meslek Komitesi Üyeleri ve 4 bine yakın SATSO üyesi iştirak etti.

İftar sofralarının kardeşlik ortamı oluşturarak gönül sofralarına dönüştüğü SATSO İftar Programında üyelere seslenen Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul şunları dile getirdi:

“Öncelikle, odamıza ve düzenlediğimiz iftara gösterdiğiniz yüksek teveccüh nedeniyle Meclis Başkanım, yönetim kurulum ve şahsım adına tek tek teşekkür ediyorum.

İçinde bulunduğumuz mübarek ay Allah'a kulluk ve insanlarla paylaşma ayıdır Bu aya Ramazan denmesinin sebebi, günahları yakıp erittiği içindir. Resulullah'ın (SAV), ticaretle uğraşanların doğruluğa büyük önem vermeleri konusunda sayısız hadisleri vardır. Bir hadis-i şerifte dürüst tüccarın ahirette şehitlerle beraber olacağı müjdeleniyor; “Dürüst, sözüne ve işine güvenilen tüccar, nebîler, sıddîklar ve şehitlerle beraberdir.” Doğruluğa önem vermeyenlerin ise dünyada ve ahirette akıl almaz zorluklarla karşılaşacakları buyruluyor. Dinimizin emrettiği bu mükellefiyetleri yerine getirmenin huzuru içinde 5nci kez bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.  SATSO Yönetimi olarak Sakarya adına, Sakarya'yı ve Sakaryalıyı kalkındırma adına daha çok çalışacağımızı ifade ediyor, Ramazanın herkese hayırlar getirmesini, memleketimize barış diliyorum.  Kazancımız helal duamız makbul olsun"

Kösemusul'un konuşmasının ardından Sakarya Müftüsü İlyas Serenli yemek duası yaptırdı. İftar programı tasavvuf musikisi eşliğinde devam etti.

Oldukça kalabalık ve sıcak bir ortamda geçen iftar yemeğinde, birlik ve beraberliğin öneminin farkında olan, bu birliği korumak için her türlü çabayı gösteren ve özellikle Ramazan ayının, paylaştıkça maneviyatının artacağına inanan SATSO Ailesi, aynı sofrada iftar yapmanın keyfini yaşadıklarını dile getirdiler.

 

Haber Tarihi : 13/7/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::