Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve çoğunluğu PVC üretimi yapan 32. Meslek Komitesi üyeleri Sakarya Valisi Mustafa Büyük'ü ziyaret etti.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük Komite Başkanı Yalçın Çoban, 32. Meslek Grubundan Meclis Üyeleri Yunus Zor, Necati Yaprak ve Komite üyelerinden oluşan heyeti makamında ağırladı.

 Vali Büyük ile ilimizde PVC İhtisas OSB kurulması doğrultusunda görüş alışverişinde bulunulan ziyaretin ardından açıklama yapan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul şunları dile getirdi:

“Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak Sakarya'nın planlı bir şekilde büyümesine ön ayak olmak adına çarpık sanayileşmenin önüne geçerek çalışmayı kendimize ilke edindik.  Sanayi alanlarının düzenli bir şekilde gelişmesi için kümelenme ve OSB'lere önem veriyoruz. Bu anlamda ilimizdeki kümelenmenin ilk örneği olan SAMİB gibi diğer sektörlerde de kümelenme ve ihtisas OSB'ler oluşturmak için gayret ediyoruz. Bu doğrultuda 32 nci Meslek Komitemiz de PVC kapı pencere üretimi konusunda bir ihtisas organize sanayi bölgesi kurulması talebinde bulundular. Yönetim kurulu olarak onaylayıp kararlılıklarını ilgili mercilere ileterek bu konuda ilerleme sağlıyoruz.

İlimizde bir PVC İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması sektörel anlamda ve ilin katma değeri açısından büyük kazanç sağlayacaktır. Düzenli bir sanayileşmenin en güzel göstergesi olan kümelenme ve ihtasas OSB'lerin önemi ve gerekliliği gün geçtikçe artıyor. Biz de bundan yola çıkarak komite üyelerimizin talebini iletmek ve yer tahsisi ile ilgili olarak Sayın Valimizle istişarede bulunduk. 

Sayın Valimiz de konuya oldukça sıcak bakıyor. Önümüzdeki günlerde gelişmeleri paylaşacağız” dedi.

Kösemusul yaptığı açıklamanın devamında şunları dile getirdi:

“Sakarya ili hem sanayisi, hem tarımı, hem turizmi ile bugün bölgenin gözde illerinden biri, biz SATSO olarak ilimizin her alanda adı anılan kentler arasında yer almasını istiyor ve bu yolda hamlelerle ilerliyoruz.  Ne turizm ve tarım potansiyelini göz ardı ederek sanayiye yönelmek doğrudur ne de tarım ya da turizm kenti olarak adlandırarak şehrin gelişimini kısıtlamak doğru olur. Bu anlamda kentimizin var olan tüm avantajlarını potansiyelini sonuna kadar değerlendirmek ve bu yönde ilerlemek şehrin geleceği adına en doğrusu olacaktır”

Haber Tarihi : 17/7/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::