Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, 24 Temmuz basın bayramı vesilesi ile basın mensuplarını kutlayarak, bu alanda fedakarca emek verenlere duyduğu takdiri belirtti.

Gazeteciliğin işlevindeki yasal güvenceyle, haber alma ve halkı bilgilendirme misyonundaki demokratik hak ve özgürlüğünü kullanabilmede tarihi iki gününden biri 10 Ocak Gazeteciler Günü'nü kutladık. 24 Temmuz'da Basın'da sansürün kaldırılışının yıldönümünü ve basın bayramını kutluyoruz. Toplumun doğru bilgilendirilmesi çok büyük bir öneme haiz olduğu gibi, bunu mümkün kılabilmek için de, özgür bir basına ihtiyaç vardır. Bu anlamda dünyada 24 Temmuz günü gazeteciler açısından anlamlı bir gündür. 1908 yılından bu yana kutlanan Gazeteciler Günü anayasasının yürürlüğe girmesi ile birlikte gazetelerin sansürsüz bir şekilde haber yayınlanmasının yolu açılmış ve 24 Temmuz Gazeteciler Bayramı olarak kutlanmaya başlanmış. Gerek sansürün kaldırılması, gerekse bu günün Gazeteciler Günü olarak kutlanması bu mesleğin objektifliği, tarafsızlığı, kamu oyununu bilgilendirilmesi açısından bu özel gün önemsenmelidir.

Basın kuruluşlarının ve Gazetecilerin, içinde bulunduğumuz iletişim çağında kitle iletişim araçları ile birlikte gücü ve etkinliği her geçen gün biraz daha artmaktadır. Teknolojinin bu mesleği kolaylaştırdığı kadar rekabet unsurunu daha zor bir dönemece sokmuştur. Toplumun her türlü sorunlarının yanı sıra ülke gündemine ilişkin gelişmelerin ve haberlerin kamuya duyurulmasında aracı olurken öte yandan kişilerin haber alma özgürlüğünü sağlamakta ve kamuoyu oluşturulmasında etkin bir rolü üstlenmektedirler. Basınımıza düşen en büyük görevlerden birisi de içinde yaşadığı toplumun milli, ahlaki, insani ve kutsal değerlerine sahip çıkarak kitle iletişimine katkıda bulunmaktır. Bu itibarla, gecesini gündüzüne katıp, halkın ve kamu oyunun haber alma imkanını sağlayan gazetecilerin bu özel gününü ve bayramını yürekten kutluyorum

Haber Tarihi : 23/7/2013
PAYLAŞ
Son Haberler ::