Sakarya 7 Aylık Dönemde En Çok İhracatı Rusya'ya Yaptı

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Temmuz ayı ihracat rakamları ile ilgili yaptığı değerlendirmede ilimiz ihracatçı firmalarına teşekkür ederek başarının sürekliliğini sağlamak adına SATSO olarak her türlü desteği vermeye devam edecekleri belirtti.

Kösemusul Sakarya ve Türkiye ekonomisi ve ihracatı üzerine yaptığı genel değerlendirme şunları dile getirdi:

“İhracat aylık bazda bu yılın rekorunu kırdı ve Cumhuriyet tarihinin en iyi rakamlarını verdi. Dünyada yaşanan olumsuz gidişata rağmen ülkemiz ihracatçısı krizdeki Avrupa'ya ve hatta Mısır'a bile mal satabiliyor. Avrupa'ya ihracatımız yüzde 23 arttı. Dünyadaki olumsuz rüzgardan Türkiye'nin minimum seviyede etkilenmesinde ihracatçılarımızın pozitif katkısı vardır ve bu refah da en fazla söz sahibi olanlardandır.

Bugün son 7 aylık rakamlar değerlendirildiğinde; Çin hariç büyük ekonomiye sahip 69 ülkenin ihracatı yüzde 1.5 düştü. Türkiye ise 7 ayda ihracatını yüzde 3 artırdı. Bu başarıyı taçlandıran iş dünyamızdır.

Bu anlamda Sakarya da Vites yükseltmeye devam ediyor.  Sakarya ihracat konusunda beklenen başarıyı göstererek 224.053,27 $  ile 9. sıradaki yerini korudu.

Sakarya olarak, 2013 yılı 7 aylık döneminde 1.150.343,34 $ ihracat oranı ile en çok ihracat yaptığımız ülkeler Rusya Federasyonu, Fransa, Birleşik Krallık, Almanya ve Polonya'dır. Bu başarıda emeği geçen tüm üyelerimize teşekkür ediyorum.

2013 yılı ihracat rakamları değerlendirildiğinde  %55 artış göstererek Temmuz ayında ihracatını en fazla artıran il olan Sakarya,  aynı zamanda geçen yılın aynı dönemine göre %44 artış göstermiştir. Haziran ayı ihracat rakamlarına göre de %14'lük bir artışla bu başarının tesadüf olmadığını göstermiştir.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak, otomotiv şehri Sakarya vizyonu çiziyoruz, Hem sosyo ekonomik yapısı hem de diğer alandaki gidişatı ile bir Marka Kent oluşturmaya gayret ediyoruz.  Sanayici ve işadamlarımızı bu gelişim vizyonunda eğitiyoruz, Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarını destekliyoruz. Bugünkü başarımız gösteriyor ki bu gayretlerimiz tesadüf ve boşuna çabalar değil

Ne mutlu ki ihracat rakamlarımızdaki %55'lik artışla yakaladığımız başarılı seviye ideallerimiz ve hedeflerimiz için doğru bir rotada ilerlediğimizin kanıtıdır. Biz hiçbir zaman rüzgara kapılmadık yönümüz net, hedeflerimiz belli. Sakarya ihracattaki bu başarısı ile bir üretim üssü olduğunu da tüm Türkiye'ye bir kez daha göstermiş oldu. İlimizin bölge ve ülke ihracatına sunduğu katkıların artarak devamını temenni ediyoruz.

Bir ülkenin gücünü, ihracatın oransal yüksekliği belirlemektedir. Bu derece önemli olan ihracatta ilimiz geçen yılın aynı dönemine göre Türkiye ortalamasının üzerinde bir artış başarısı gösterdiği de göz ardı edilemez. Temmuz ayında Türkiye'nin ihracatı geçen yılın aynı ayına göre, yüzde 17,3 artışla 12 milyar 629 milyon dolar oldu. Türkiye, dünyada ihracatını en fazla artıran 7. Ülke oldu.

Emeği geçen tüm üyelerimize tekrar teşekkür ediyor, ilimizin başarılarının her alanda artarak devam etmesini temenni ediyorum” dedi.

 

Haber Tarihi : 6/8/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::