Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul Ramazan Bayramı dolayısıyla açıklamada bulundu.

 Kösemusul bayramlar ve kazandırdığı maneviyatın önemine değinerek şunları dile getirdi:

“Manevi arınma ve yücelme, paylaşarak zenginleşme ayı olan; Mübarek Ramazan ayı Bayram ile taçlanmaktadır.  Bizler de dua iklimi bir ayı sonlandırıp bayrama ulaşmanın huzurunu yaşıyoruz.

Kavga yerine sarılıp kucaklaşmayı, ayrılık yerine birlik ve beraberliği emreden bir kültürden gelen insanlar olarak biliyoruz ki, bayramlar; iyiliklerin kötülüğü, barışın savaşı, doğrunun yanlışı, sevginin nefreti yeneceğine olan inancın kutlamasıdır. Zira her ne yaşarsak yaşayalım etrafında buluştuğumuz ve kenetlendiğimiz ortak değerlerimiz vardır ve bu değerlerin önde geleni olan bayramlarla birlikte geleneklerimiz ve birlikteliğimiz devam etmelidir. Böyle önemli günler, bizleri bir arada tutan değerlerimizi korumak yaşatmak ve bu değerleri gelecek kuşaklara aktarmak için fırsat olarak değerlendirilmelidir.

Toplumları güçleri kılan, fertlerini bir arada tutan bağların sağlamlığıdır. Bağların sağlam olması ise kuşkusuz insanların birbirine karşı hoşgörü içerisinde olması, birbirini sevmekten asla vazgeçmemesidir. En büyük zenginlik sevgidir.

Unutmayalım ki; sahip olduğumuz dayanışma ruhu tüm sıkıntılarımızın aşılması için elimizdeki en büyük güçtür. Yeter ki farkında olalım ve hayatımıza hakim kılalım.

Bu duygu ve düşüncelerle, özellikle son günlerde insanlık dışı muameleye maruz kalan tüm müslümanlara sabır ve dayanma gücü temenni eder; milletimizin ve bütün islam âleminin Ramazan Bayramını kutlar; birlik ve beraberlik içerisinde, barış ve sevgi dolu nice bayramlara ulaşmayı dilerim.

Haber Tarihi : 6/8/2013
PAYLAŞ
Son Haberler ::