Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ;"Hepimizi derin acılara boğan Marmara depreminin üzerinden 14 yıl geçti. Böylesi felaketlerin bir daha yaşanmaması hepimizin ortak temennisidir" dedi.
17 Ağustos Sakarya depreminin yıldönümünde hayatını kaybedenleri yine dualarla andığımızı belirten SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ;'' Binlerce insanımızı kaybetmenin acısı, ülkemizin deprem kuşağında olduğunu bir kez daha hatırlattı. Kaybettiğimiz canlara rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Depremlerin en az can ve mal kaybıyla atlatılabilmesi için, gerekli planlamanın yapılması ve etkili denetim mekanizmalarının hayata geçirilmesi büyük önem taşıyor. Ticaret ve sanayi işletmelerinin yer ve inşasında da hassas davranıldığı günümüzde depremin değil uygunsuz binaların can aldığı herkes tarafından kabul edilen bir gerçek . Sakarya'da Yenikent insanlarımızın güvenli zeminde yerleşmesi adına ilk proje oldu, ardından bugün şehir merkezinin bu yönde düzenlenmesi adına yoğun çalışmalar sürdürülüyor. Sakarya halkı ticaret ve sanayide 1999 ‘da durma noktasına gelen ekonomisinin yaralarını hızla sarmış ve bugün ilk 10 il arasına girme iddiasını sürdürmektedir. Genel ve yerel yönetimiyle büyük gayret göstererek sosyal gelişmişlikte 18nci sıraya çıkmayı başararak azmiyle haklı takdir kazanmıştır.
Bu duygu ve düşüncelerle, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına, tüm milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum."

Haber Tarihi : 16/8/2013
PAYLAŞ
Son Haberler ::