Ak Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u ziyaret etti.

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk'ün de bulunduğu hayırlı olsun ziyaretinde konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Sakarya'nın sosyo ekonomik yapısı üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Sakarya'nın her tarafı ayrı bir değer

Kösemusul konuşmasında; Sakarya'nın her tarafı ayrı bir değer her ilçemizde ayrı bir sektör ön plana çıkıyor. Bizler de bu sektörlerin hak ettiği derecede gelişebilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Örneğin hızlı trenin burada durması çok önemli, limanın tamamlanması ile bölgenin gelişmişliği daha da artacak. İlçelerdeki Organize Sanayi Bölgelerinin tamamlanarak aktif bir şekilde hayata geçmesi için çalışmalarımız devam ediyor. İlimizin gelişmişlik düzeyinin artırılması için yerel yönetimlerle güçlü bir iletişim halindeyiz, biz il olarak başarının, büyümenin ve gelişmenin şifresini çözdük, başarının formülü, birlik ve beraberlikten geçiyor. Bu doğrultuda tüm kurum ve kuruluşlarla güçlü bir kurumsal iletişim kurduk, çalışıyoruz” dedi.

Sanayi sektörü ülkenin önemli bir yükünü taşıyor

Ak Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik ise SATSO'nun yeni yönetimine çalışmalarında başarılar dileyerek Ticaret ve Sanayi Odası'nın Sakarya'da çizdiği olumlu vizyonun artarak devam edeceğine inandığını ifade etti. Milletvekili Çelik konuşmasının devamında sanayi ve ticaret üzerine değerlendirmelerde bulunarak “Sanayi sektörü toplumun en çok yumruklanan kesimidir” diyerek sektörün taşıdığı yükün ağırlığına göndermede bulundu.

Çelik “Sanayi sektöründe her türlü icraat eleştiriye açıktır. Oysa sanayi ülkenin önemli bir yükünü taşıyor, ciddi istihdam sağlıyor, gelişmemiz sanayi ve ihracatın büyümesine bağlıdır. Ülke olarak sanayiyi daha da desteklemeli ve halkı bu konuda bilinçlendirmeliyiz” dedi.

SATSO'ya destek

SATSO'nun çalışmalarını da yakından takip ettiğini belirten Milletvekili Hasan Ali Çelik, “Sakarya'ya yeni ufuklar getirmek lazım, ileri doğru değişim önemlidir. Bu çerçevede SATSO'ya her türlü desteği vermeye hazırım yeter ki ilimiz kazansın”

Karasu'da yapımı devam eden liman ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Milletvekili Çelik, limanın bitmiş bir iş olarak bürokrasi gereği imza beklediğini belirtti,  demiryolu çalışmasının da aksaklıklarının giderilerek en geç 2015 yılı içinde tamamlanmasını planladıklarını sözlerine ekledi.

SATSO Meclis Başkan Yardımcısı Neşet Peker, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları; Günay Güneş, Orhan Yılgenci, Yönetim Kurulu Üyeleri; Nadir Öztürk, Ömer Arslan, Ertuğrul Öztürk, Emrullah Terzioğlu, Fatma Aygün Kahya, Burhan Akçam, Yunus Tever'in de bulunduğu ziyarette kentsel dönüşüm, çarpık yapılaşma gibi konular da gündeme getirilerek görüş alışverişinde bulunuldu.

Ziyaret karşılıklı iyi niyet dilek ve temennileri ile sona erdi.

 

Haber Tarihi : 22/8/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::