Abhazya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Soner Gogua Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u makamında ziyaret etti.

Sakarya Ticaret ve Sanayi odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul tarafından ağırlanan Abhazya TSO Başkan Yardımcısı Soner Gogua Abhazya'nın yatırım avantajları hakkında bilgi vererek Sakaryalı iş adamlarını Abhazya'da yatırım yapmaya davet etti.

Abhazya TSO Başkan Yardımcısı Soner Gogua Abhazya'nın sahip olduğu uygun lojistik alt yapı ve kurdukları hızlı ticaret ağı ile yatırımcılara büyük avantajlar sağladığını belirterek önümüzdeki ay Abhazya'da gerçekleştirilecek 1. Uluslararası Abhazya – Türkiye Fuarı'na da Sakaryalı iş adamlarını davet etti.

Özellikle Abhazya üzerinden Rusya pazarına vergi avantajlı ticaret yapma imkanını da hatırlatan Gogua, sahip oldukları ortak kültürün ticaret anlamında da gelişerek güçlenmesini istediklerini dile getirdi ve bu konuda SATSO'dan destek istedi.

Söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, ise Abhazya'nın Sakaryalı iş adamları tarafından tercih edilebilecek bir bölgede yer aldığını dile getirerek “ Bizler aynı coğrafyanın, aynı kültürün insanlarıyız. Bu birlikteliğin bereketinin artması ve bugüne kadar eksik kalmış yanların tamamlanmasını sağlamak isteriz. Geçmişten gelen kültürel ve sosyal bağlarımızın elbette ki ticari anlamda da gelişmesini arzu ederiz. Özellikle ticaret ve sanayi odaları nezdinde kurumsal nitelikli işbirliğine açığız” dedi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Günay Güneş, Yönetim Kurulu Üyesi Nadir Öztürk, Meclis Üyesi Hüsnü Elbek'in de bulunduğu ziyaret karşılıklı iyi dilek ve temennilerinin ardından sona erdi.

 

Haber Tarihi : 27/8/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::