Geçtiğimiz yıllarda kaçınılmaz olan çevre sorunlarından en az şekilde etkilenmek için halkın bilinçlendirilmesi gerektiği inancıyla SATSO Yönetimi öncülüğünde kurulan ve kentleşme ile ilgili çalışmaları da bünyesinde toplayacak olan Çevre ve Kentleşme Komisyonu çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor.

Komisyon Başkanı Önol Taşöz, Komisyon Üyeleri; Büyükşehir Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Yılmaz Çiğdem, Necmi İbil, Arzu Saygıner Çil, Sinan Turp, Doğan Çatalbaş, Şengülay Yurtal, Tunç Özüuğurlu, Hüseyin Emanet, Sabri Aydoğan ve diğer komite üyeleri iştirak etti.

Aralarına yeni katılan üyeleri ve yenilenen ismi ile SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u ziyaret eden Çevre ve Kentleşme Komisyonu faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler sundu.

Söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Kösemusul iş dünyasını temsil eden bir sivil toplum örgütü olarak çevreye gösterdikleri hassasiyeti bir kez daha dile getirerek komisyonun yeni dönemde de faaliyetleri aynı başarı ile devam ettirmelerini diledi.

Önceki süreçte olduğu gibi bundan sonra da, SATSO Yönetim Kurulu olarak Çevre ve Kentleşme Komisyonu'na gereken desteği vermek istediklerini dile getiren Kösemusul “Çevre konusunda duyarlılığımız her zaman devam edecek bu bağlamda Çevre ve Kentleşme Komisyonu ve çalışmalarını önemsiyoruz. Bizim önemsediğimiz Çevre ve Kentleşme Komisyonunu ilimizdeki diğer kurum ve kuruluşların da önemseyerek görüşlerini dikkate almaları ve bu doğrultuda hareket etmeleri ayrıca memnuniyet verici bir konudur. İlimize yapılacak yatırımlarda kontrol bizde olduğu sürece çevreye zarar verecek doğamızı tahrip ederek geleceğimizi tehdit altında bırakacak yatırımlara müsaade etmeyeceğiz. Çevre ve Kentleşme Komisyonumuzun bu konulardaki profesyonel ekibi ve bakış açısının bize desteği de bu çerçevede büyük önem arz ediyor. Geçen yıl yaklaşık görüşümüz alınan firmalardan 6 tanesinin ilimize yatırım yapmasının sakıncalı olabileceği konusunda rapor hazırladık. Bu başarılı çalışmalarının yeni dönemde de devam etmesini diliyorum. dedi.

Çarpık Sanayileşmenin önüne geçmek için de OSB'ler kurarak ve kümelenmeye önem verdiklerini ifade eden Kösemusul, Sakarya “Türkiye'nin gelişmesinden daha hızla ilerliyor, bu ilerlemeyi çevreyi koruyarak devam ettirmek arzusundayız” dedi.

Çevre ve Kentleşme Komisyon Başkanı M. Önol Taşöz ise komisyonun yol haritası ve çalışmaları hakkında bilgi vererek kaldıkları yerden konu başlıklarını genişleterek çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti. Taşöz, yaptırım gücü olmayan ancak yaptırım gücünü hissettiren bir komisyon olduklarını ve bölgenin çevresel açıdan tahrip edilmeden gelişmesi doğrultusunda gayret edeceklerini söyledi.

Komisyon üyeleri SATSO İhtisas Komisyonlarının birbirileri ile iletişimlerini kuvvetlendirmek ve komisyonların çalışmaları hakkında bilgi edinmek için belli aralıklarla Kösemusul Başkanlığında müşterek toplantı yapmayı talep ettiler.

Komisyon Üyesi ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanı Yılmaz Çiğdem ise çevre konusunda bir bilinç oluşturulması gerektiğini vurgulayarak çevre anlamında bilinçli bir toplumla hem sanayi hem çevre aynı anda ilerleyebilir. Biz çalışmalarımızda bunu öne çıkarmak istiyoruz” dedi.



Haber Tarihi : 6/9/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::