Kösemusul; “Örnek Projelerle Sağlanan Enerji Tasarrufu Yatırımlarımızın Önünü Açacak”

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO)Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan SATSO Heyeti Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKi )Genel Müdürü Rüstem Keleş ev sahipliğinde yapımı SASKi tarafından devam eden Hidro Elektrik Santrali'ni ziyaret etti.

(SASKi )Genel Müdürü Rüstem Keleş ,ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Sakarya iş dünyasının temsilcileri olarak bizleri motive eden ziyaretinizden dolayı teşekkür ederim” dedi.

HES'te enerji üretimin başladığını belirten SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Türkiye'de su ve kanalizasyon idaresinin ilk kez enerji santrali kurarak kendi elektriğini üreteceğine dikkati çekerek  “ Sakarya Nehri'nin 25 yıllık debisi araştırılıp incelenerek hazırlanan ve tamamen çevreci olan bir projedir. Türkiye'de ilk olması hasebiyle SASKİ'ye de tecrübe kazandırdı. Sakarya Nehri'nin ekolojik dengesini bozmadan hayata geçirdiğimiz proje 5 yıl içerisinde kendisini amorti edecektir. Türkiye'de enerjinin %89'u fosil yakıtlardan oluşuyor, bu ülkemiz adına ciddi bir ithalat demektir.  Bu çerçevede 2023 vizyonu çerçevesinde kendi enerjimizi kendimiz üretir hale gelmeyi hedefliyoruz. HES aynı zamanda Sakarya Park Projesi'ni de tetikledi. Sakarya Park Projesi ‘nin de tamamlanması ile Sakarya , farklı bir çehreye kavuşacak” dedi

Enerji piyasasına yönelik düzenlemelerle Türkiye'deki yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanma ve yatırım imkanının ortaya çıktığını anımsatan Keleş, “Sakarya Nehri bulunduğu bölge hidrolik kaynaklar açısından oldukça zengin , bu bağlamda, ‘Tükettiğini üret' mantığına da uygun olarak HES, kendi tükettiğimiz enerjinin neredeyse 3'te 2'sini üretecek” dedi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ise verdiği bilgilerden dolayı SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş'e teşekkürlerini sunarak “Hidroelektrik santraller; çevreyle uyumlu, temiz, yenilenebilir, yüksek verimli, yakıt gideri olmayan, enerji fiyatlarında sigorta rolü üstlenen, uzun ömürlü, yatırımı geri ödeme süresi kısa, işletme gideri çok düşük, dışa bağımlı olmayan yerli bir kaynaktır. Hem özel sektör hem kamu sektörü ülkemizin 2023 yılı vizyonunun bir parçası olarak kendilerine yakışır şekilde çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

Sakarya'nın hem sanayi hem ticaret anlamında güçlü bir yapıya kavuşması için yoğun çaba sarf ettiklerini ifade eden Kösemusul;“Türkiye'nin basamakları hızla çıktığı bu süreçte çevre ve doğaya zarar vermeden ilerleyebilmek çok önemli, biz Sakarya olarak bunu başarabildiğimize inanıyoruz.  Sakarya'nın eşsiz doğasını bozmadan gelişirken bir yandan da böyle örnek projelerle sağlanan enerji tasarrufu da yatırımlarımızın önünü açacak.

Kösemusul Sakaryapark Projesi ile ilgili değerlendirmelerde de bulunarak “Yapım aşamasında olan Sakarya Park Projesi de en az HES projesi kadar önemli bir projedir. Rekreasyon Projesi sayesinde kent farklı bir kimliğe bürünecektir. Bu çalışmalarından ötürü öncelikle Büyükşehir Belediyemiz ve SASKİ olmak üzere emeği geçenleri kutluyorum" diye konuştu.

HES inceleme ziyaretine SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları; Orhan Yılgenci ve Günay Güneş, Yönetim Kurulu Üyeleri; Nadir Öztürk, Burhan Akçam, Ömer Arslan, Ertuğrul Öztürk, Fatma Aygün Kahya ve SATSO Genel Sekreteri Uğur Tın iştirak etti.

 

 

 

Haber Tarihi : 10/9/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::