Müstakil İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şube Başkanı Halit İnci ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u makamında ziyaret etti.

Otomotiv Zirvesi SATSO'da

MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Halit İnci, Kösemusul ve Yönetim Kurulu Üyelerine yeni görevlerinde başarılar dileyerek hayırlı olsun dedi. İnci konuşmasının devamında 21 Eylül'de Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Ali Coşkun Konferans Salonunda MÜSİAD ev sahipliğinde yapılması planlanan Otomotiv Zirvesi ile ilgili detaylı bilgiler vererek konu başlıklarını iletti. İnci “Otomotiv Sektöründe Satış Sonrası Hizmetler ve Tüketici Beklentileri” ana temalı konferansın sektörün üretim sonrası pazarlama konusuna eğileceğini ifade etti.

Halit İnci otomotiv sektörünün gelecek vaad eden bir sektör olduğunu ifade ederek “Otomotiv sektörü ve yan sanayinde önce yerli marka olabilmek gerekir, yerelde ihtiyaçları karşılayıp ulusal bir marka olduktan sonra uluslararası yeterlilik kazanılabilir. İhracattaki başarıda otomotiv sektörünün payı yadsınamaz” dedi.  2023 Vizyonu çerçevesindeki hedefler doğrultusunda iş dünyasının gayret gösterdiğini belirten İnci “Ancak bu bize yetmez” diyen bir iş dünyası olmalıyız, ihracat tek başına bir anlam ifade etmez, beraberinde kalkınmayı da beraberinde getirip kişibaşı geliri yükseltirse anlamlı olur” dedi

Otomotiv Şehri Sakarya'ya hazırlanıyoruz

Söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, 2 yıl önce, Başbakanın yerli otomobil üretme talebi ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün Sakarya ve çevresini işaret ederek “Neden bir Detroit olmasın” söylemiyle gelişen otomotiv Şehri Sakarya Projesi'nin süreçleri hakkında MÜSİAD Yönetim Kurulu'na bilgi verdi.

Kösemusul konuşmasında  “Bölgemiz otomotiv üssü konusunda işaret edilen önemli stratejik bir alan. Bu işaret edilen bölgede biz hazırlıksız olursak kontrolsüz bir sanayileşmenin önünü açmış olurduk. Bu bağlamda çalışmalarımıza başladık ve Otomotiv Şehri Sakarya yolunda ilerlemeye devam ediyoruz” dedi. 

Sakarya'nın otomotiv sektörünün üç önemli ana kriterini ciddiyetle karşıladığını ifade eden Kösemusul Sakarya bölgesinin lojistik imkanları, yan sanayi alt yapısı ve işçilik referansı kriterlerini başarı ile karşıladığını belirterek “Disiplin altında kontrollü bir sanayi ve otomotiv sektörü oluşturabiliriz, Detroit'te otomotiv sektörü şehri boğmuş durumda, Sakarya'da gelişmeye açık gelecek vaad eden birçok enstrüman ve sektör var. Otomotiv sektörünü geliştirirken diğer enstrümanları ve şehrin doğal altyapısını, güzelliklerini göz ardı edemeyiz. Bu amaçla, sanayileşme ile ilgili OSB'ler ve kümelenme doğrultusunda ilerlemeyi destekliyoruz. Örneğin yan sanayide oldukça gelişmiş durumdayız yan sanayi alanında kümelenmeyi destekleyebiliriz.” dedi

Küçük Şirketler Birleşerek Büyümeliler

Kösemusul Türkiye yeni süreçlerde dünyanın ticaret ağları üzerinde bir merkez olduğunu dile getirerek bu büyüyen ticaret ağları içinde Sakaryalı firmaların da büyümesi gerektiğini vurguladı. Kösemusul, “Dünyanın ticaret üssü olabiliriz, dünyanın her yerine ihracat yapıyoruz ancak kendi ülkemizde de yeterli yatırımları yapmalı ve bunun için birleşerek büyümeliyiz. Küçük kurumsallaşmamış KOBİ'lerin büyük firmalarla rekabetleri gelişen dünya şartlarında zor, bunun için kümelenme ve birleşerek büyüme şart” dedi.

Söz konusu ziyarette SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Günay Güneş, Yönetim Kurulu Üyeleri Nadir Öztürk, Ertuğrul Öztürk, Burhan Akçam, Fatma Aygün Kahya, Yunus Tever iştirak etti.

 

Haber Tarihi : 13/9/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::