Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ak Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Sakarya İl Başkanı Levent Bülbül ve Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yüksel Büyükakten'e iade-i ziyarette bulundu.

SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları; Orhan Yılgenci ve Günay Güneş, Yönetim Kurulu Üyeleri; Nadir Öztürk, Ertuğrul Öztürk,  Ömer Arslan, Burhan Akçam, Fatma Aygün Kahya, Murat Can ve Genel Sekreter Uğur Tın'ın aralarında bulunduğu SATSO Heyetinin ilk durağı Ak Parti İl Başkanlığı oldu.

“Karasu Demiryolu ve Limanın Tamamlanması ile Bölgemizin Cazibesi artacaktır”

Ziyarette konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilimizin gelişimine katkı sağlayacak çalışmalar çerçevesinde kurumlar arası diyaloğa büyük önem verdiklerini dile getirdi. Kösemusul konuşmasının devamında  “Tüm siyasi partilere eşit mesafede bulunarak Sakarya'ya hizmet paydasında bir araya geliyoruz. Bu bağlamda esas olan Sakarya'ya hizmettir meselemiz Sakarya olunca gerisi teferruattır” dedi. Kösemusul Karasu Sakarya demiryolu ve Karasu Limanı'nın tamamlanması ile ilimiz ekonomisinin daha da canlanarak hak ettiği seviyelere geleceğini belirterek “Liman ve demiryolunun aktif bir şekilde hayata geçmesi ile birlikte Karadeniz'den dünyaya açılan bir bölge olacağız. İlimizin ekonomisi daha da gelişecek ve 40-50 bin kapasiteli istihdam sağlanacak düşüncesindeyiz. Çalışmalar ne kadar hızlanırsa ilimizin katma değeri de o oranda artacaktır” diyerek çalışmalar hakkında bilgi istedi.

İl Başkanı Recep Uncuoğlu SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek piyasa ve ekonominin nabzını tutan ve ilimizin en önemli kurumları arasında yer alan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın iş dünyasını ilimizde temsiliyetinin önemine değindi. Uncuoğlu; “ Karasu Sakarya demiryolu ve Karasu Limanıentegre iki projedir. Bu iki yatırımın tamamlanması ile bölgemizin cazibesi artacaktır” diyerek demiryolu projesinde yapılan projelendirme hatası ile ilgili sıkıntıların giderilmesi halinde söz konusu entegre projede sıkıntı kalmayacağını ve yapılan planlamalara göre 2014 yılı içerisinde tamamlanmasının beklendiğini ifade etti.

Uncuoğlu; Ak Partinin siyaseti ve hizmeti sadece seçime endeksli faaliyetler olarak görmediklerini dile getirerek “ Bizim hizmet anlayışımızda keyfiyet değil kurallar vardır. Çok paydaşlı çalışma perspektifinde hareket ediyoruz. Geçmiş siyasi şablonlar bizim anlayışımızdan farklıydı. Biz siyaseti halka fayda için yapıyoruz. Vizyon geliştiren çalışmaları, piyasanın ve kamuoyunun nabzını tutan projeleri ile ilimiz ekonomisinin lokomotifi olarak görülen SATSO ile her zaman birlikte hareket etmek isteriz. Aynı masanın etrafında Sakarya için bir araya gelerek hizmet ehemmiyeti ile çalışmalar yapmak önemlidir” diye konuştu.

“Sakarya'nın Sahibi SATSO'dur”

SATSO Heyetinin İkinci Durağı Cumhuriyet Halka Partisi İl Başkanı Yüksel Büyükakten oldu.

Tüm siyasi partilere eşit mesafede yer alarak ilimize hizmeti önceliğimiz olarak belirledik diye konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı SATSO'nun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kösemusul,ekonominin dinamosu olan iş dünyasının düzenli ve disiplinli bir şekilde gelişmesi ve ilimizin bu bağlamda sosyo ekonomik yapısının gelişmesi adına çarpık sanayileşmeyi kontrol altına almak adına çalışmalarına devam ettiklerini dile getirerek “Sakarya'ya katma değer sağlayacak bir adım da olsa ileri götürecek her türlü fadalı çalışmanın yanındayız projelere ev sahipliği yapmaya hazırız” dedi

 Akten söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “ Sakarya'nın sahibi SATSO'dur . Her projede öncü ve en başta olmalıdır. Şehir ile ilgili projesi ve düşüncesi olan herkes önce SATSO ile istişare ederek hareket etmelidir. İş dünyasını temsil etmesi itibariyle büyük önem taşıyor” dedi.

“Önce hastalığı kabul etmeli sonra tedavi ye geçilmeli”

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri son olarak Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Levent Bülbül'ü ziyaret ederek değerlendirmelerde bulundular.

SATSO olarak ilimizin her kademesinde tüm kesimlerle istişare halinde çalışmalar yürüttüklerini ve bu çalışmaların artarak devam etmesini temenni ettiklerini belirten SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, “Sakarya için ortak akılla ortak vizyonu oluşturduğumuza inanıyoruz. İlimizin geleceği söz konusu ise hep birlikte karar vereceğiz. Bugün attığımız her adım olumlu ya da olumsuz yarınlarımıza gelecek nesillere miras kalacaktır. İyi işlerle anılmak ve duasını alacağımız hizmetlerde bulunmak için gayret gösteriyoruz. Bu yolda yalnız olmadığımızı paydaşlarımızın her geçen gün arttığını bilmek bizleri memnun ediyor” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı  Bülbül ; Sakarya'ya ve memlekete fayda getirecek her türlü proje ve hizmetin yanında olduklarını belirterek, "Misyonumuz belli. Sakaryamıza,  hizmet etmek ve insanların yaşadığı sıkıntılar deva olabilmek. Hem Sakarya için hem hizmet edilen insanlar için değerlendirildiğinde önce hastalık belirlenmeli, daha sonra tedaviye geçilmeli. Olayları iyi incelemek ve ona göre çözümler bulmak gerekir” dedi.

Bülbül ayrıca SATSO'nun yürütmekte olduğu projeleri yakından takip ettiklerini belirterek “İlimiz ve memleketimiz için yarar sağlayacak her projeye destek olmaya hazırız.  İlimiz ve ülke ekonomimizin yapı taşını oluşturan iş dünyası güçlü ise ülkemiz de güçlüdür” dedi.

 

 

Haber Tarihi : 18/9/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::