Odamızın geleceğine ilişkin misyon ve vizyon oluşturmak, stratejik amaçları ve ölçülebilir hedefleri saptamak, performansları önceden belirlenmiş olan göstergeler doğrultusunda ölçmek amacıyla katılımcı yönetim anlayışıyla hazırlanan 4 yıllık süreci kapsayacak Stratejik Plan çalışmalarının ikinci etabı tamamlandı.

 

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi öğretim görevlilerinden Dr. Gülen UTKU eşliğinde yürütülen ve yaklaşık 3 aylık bir çalışma döneminde tamamlanacak olan stratejik planın ikinci aşaması olan “Strateji ve Vizyon Arama” çalışması 12-14 Şubat 2010 tarihleri arasında Afyon- Anemon Otel'de yapıldı.

SATSO Meclis Başkanı Engin Özkoç, Yönetim Kurulu Başkanı A.Akgün Altuğ, Yönetim Kurulu, Meclis Üyeleri ve Oda Personelinin katılımı ile  gerçekleştirilen “Strateji ve Vizyon Arama” çalışmasında Odamızın Swot Analizi yapıldı.

2010-2013 yılları arasındaki 4  yıllık süreci kapsayacak olan planın Strateji ve Vizyon Arama çalışması bölümünde,  Odamızın güçlü ve zayıf yanları tespit edilmeye çalışıldı. İki bölümde ve 8 ayrı çalışma gurubu ile yürütülen Strateji ve Vizyon Arama çalışmasının ilk bölümünde Odamızın ve bölgemizin gelişiminde fırsat ve tehdit olarak görülen unsurlarda belirlenmeye çalışıldı. Çalışmanın ikinci bölümünde ise, çalışma gruplarınca tespit edilen güçlü ve zayıf yönler, fırsat ve tehditler ile ilgili öncelikli ilk 5 önerinin sunumu yapıldı.

Stratejik planın bundan sonraki evresinde ise Odamızın orta ve uzun vadeli hedefleri, temel ilke ve politikaları, öncelikleri, performans ölçütleri, hedeflere ulaşmak için izlenecek yol ve yöntemler ile kaynak dağılımları belirlenecek. 

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın stratejik plan çalışması aynı zamanda bölgemizin gelişimine, geleceğinin planlanmasına ve tasarımına önemli katkılarda bulunacaktır

 

Haber Tarihi : 15/2/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::