Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısının Onur Konuğu İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş oldu.

Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, Meclis Başkan Yardımcısı Neşet Peker Başkanlığında gerçekleştirilen Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısında, Meclis Üyelerine Özel Güvenlik Kameraları ve il asayişinin arttırılmasına yönelik Emniyet Müdürlüğü çalışmaları hakkında bilgi verdi.

“Güvenlik Kameraları İle Daha Güvenli Yaşam Alanları Projesi” nin detayları hakkında bilgi veren Aktaş, söz konusu projenin Sakarya'nın asayiş ve güvenlik durumunu birkaç kademe yukarı çıkaracağını belirterek Emniyet Müdürlüğü'nün il asayişini arttırmaya yönelik yaklaşık iki yıldır devam eden diğer projeler hakkında da bilgi verdi.

Aktaş konuşmasında Sakarya Emniyet Müdürlüğü tarafından iş yerlerinde ve yaşam alanlarında güvenlik kameraları ve güvenlik sistemlerinin yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan çalışmaya değinerek şunları dile getirdi: “Bu proje ile ilimizde suçların önlenmesi, suç işlemenin zorlaştırılması, suç ve suçluların kolayca tespit edilerek yakalanabilmesi hedeflenmektedir. Emniyet Müdürlüğümüz tarafından “Güvenlik kameraları ile daha güvenli yaşam alanları ” sloganıyla yürütülen projeyle, polisiye tedbirlerin yanı sıra ildeki iş yerlerinde ve yaşam alanlarında güvenlik kameraları ve güvenlik sistemlerinin yaygınlaştırılarak suçların önlenmesi ve suçluların daha kolay tespit edilip yakalanabilmesi amaçlanmaktadır.

Sakarya, Türkiye'nin en güvenilir illerinden birisi

İlimiz genelindeki yaklaşık 200 MOBESE kamerasına ek olarak iş yerleri ve yaşam alanlarına vatandaşlarımızın kendi güvenlikleri için yerleştirilecek kamera ve güvenlik sistemleriyle ilimiz tüm cadde ve sokakları büyük bir kamera ve güvenlik ağıyla kontrol altına alınacaktır.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü olarak halkımızdan iş yerlerini ve yaşam alanlarını çevre güvenlik kameraları ve güvenlik sistemleriyle donatıp, aydınlatmalarını sağlayarak bizlere destek olmalarını, çalışmalarımıza katkıda bulunmalarını bekliyoruz.  Türkiye'nin en güvenli illerinden birisi olan Sakarya'da hiçbir suç ve suçlu gizli kalmasın, suç işlemek imkânsız hale gelsin” dedi

İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş'ın konuşmasının ardından Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğünden Halil İbrahim Keskin de Toplum Destekli Polis çalışmaları, Güvenlik Kameraları İle Daha Güvenli Yaşam Alanları Projesi ve il asayişi ile ilgili etkili bir sunum yaptı.

Keskin konuşmasında Toplum Destekli Polislik çalışmaları genel güvenlik hizmetlerinin ve suçla mücadelenin sadece polis hizmetleri eksenli değil, çok yönlü ve bütüncül bir şekilde yürütülmesi gerektiğinden yola çıkılarak başlatılan bir çalışma olduğunu dile getirerek “Toplum Destekli Polislik tanınmış bir çağdaş suç önleme yaklaşımı olarak görülmektedir” dedi.

Haber Tarihi : 27/9/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::