Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Uluslararası Projelere imza atmaya devam ediyor. Son olarak Sanal Fuar Ve Ticaret Ağı Projesi,  üyelerin elektronik ortamda ticaretlerini geliştirme fırsatı sunuyor.

Avrupa Birliği tarafından da desteklenen proje ile ilgili  SATSO Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısında değerlendirme yapan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul proje detayları hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.  

Sanal Fuar Projesi ile İhracatta yükselişe geçilecek

Kösemusul;“ENPI Black Sea Cross-border Cooperation (CBC) Programı kapsamında başvurusu yapılan projeyle Karadeniz Havzası ülkeleri arasında bir ticaret portal kurulacak olup bu sayede e-ticaretin geliştirilmesi ve yeni ticaret bağları kurulması ve ilimiz ihracatının artırılması amaçlanmaktadır Odamız, projenin Türkiye temsilcisidir ve  Sakarya 7 ilin başıdır. Şu anda altyapı çalışmaları başlamıştır. Odamız yöneticiliğinde projeye Kocaeli, Tekirdağ, Kastamonu, Samsun, Trabzon, Zonguldak dahil edilmiştir. ” dedi.

Sakarya'nın ihracatının belli bir seviyede yükselişe geçmesine rağmen hala potansiyelinin altında olduğunu dile getiren Kösemusul; “Bunun ana sebeplerinden biri firmalarımızın dış ticaret konusunda yeteli tecrübeye sahip olmamalarından dolayı yaşadıkları çekincelerdir.  Dünya ticaretini okuduk anladık harekete geçtik.  Bu anlamda çalışmalarını başlattığımız Sanal Fuar ve Ticaret Ağı Projesi üyelerin elektronik ortamda ticaretlerini geliştirme fırsatı sunuyor” diye konuştu.

SATSO Projenin Türkiye Temsilcisi

Sakarya'dan ekibimiz geçtiğimiz ay Alman-Yunan Ticaret Odası' nın ev sahipliğinde tüm ortaklar ile düzenlenen toplantıya iştirak ettiklerini de belirten Kösemusul “Toplantı sonrasında faaliyetlere start verildi. Şu anda altyapı çalışmaları başlamıştır. Odamız yöneticiliğinde projeye Sakarya başkanlığında  Kocaeli, Tekirdağ, Kastamonu, Samsun, Trabzon, Zonguldak dahil edilmiştir.  Kurulacak olan portalın altyapı çalışmaları kapsamında ihtiyaç analizine yönelik saha çalışmaları başlatılmıştır.

Yeni Ticaret bağları Kurulacak

Kösemusul konuşmasının devamında “Bu proje ile Karadeniz Havzası ülkeleri arasında bir kurulacak ticaret portalı ile öncelikle kısa vadede Karadeniz bölgesindeki ülkeler orta vadede tüm Avrupa ve uzun vadede tüm dünya ülkeleri ile ticaret bağları geliştirilmesi ve yeni ticaret bağları kurulması sağlanacak.

Bilgi Ofisi Kurulacak

Proje kapsamında geliştireceğimiz portalda SATSO desteğiyle işletmelerin oluşturacağı standlarda ürün sergilemelerine ve diğer işletmelerin standlarını gezmelerine, sipariş vermelerine, sipariş almalarına olanak sağlanacak. Bir ofis kurularak ilgilenen tüm firmaların tüm soru ve ihtiyaçlarına da cevap verilecek.

E-Standlarda Ürün Sergilenebilecek

Proje kapsamında kurulacak olan portalda işletmelerin  oluşturacağı standlarda ürün sergilemelerine ve diğer işletmelerin standlarını gezmelerine, sipariş vermelerine, sipariş almalarına olanak sağlanacaktır.

ENPI Black Sea CBC Programı, Avrupa Birliği'nin Komşuluk Politikası kapsamında sağladığı dış Destek programlarından biridir. Bu program kapsamında hazırlanacak projelere Türkiye'den Karadeniz'e sınırı olan veya görev alanı bu bölgeleri de kapsayan kurumların başvurabildiği bir Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Destek Programı' dır.

Türkiye, Yunanistan, Gürcistan, Bulgaristan, Moldova Ortak

Alman-Yunan Ticaret ve Sanayi Odası, Yunanistan- Fuar/Sergi Araştırma Enstitüsü, Bulgaristan-Targovishte Ticaret ve Sanayi Odası, Gürcistan-Kafkas Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü, Moldova Ticaret ve Sanayi Odası'nın ortaklığında hayata geçirilecek proje üyelerimizin uluslar arası platformda e- ticareti geliştirmeleri adına oldukça önemli bir çalışma. Bu anlamda çok heyecanlıyız. Benzer çalışmalarımız devam edecektir”.

 

 

Haber Tarihi : 30/9/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::