Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şubesi Başkanı Tevhide Yağan ve beraberindeki üyeler ile birlikte SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A.Akgün Altuğ'u ziyaret ederek birliğin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü için bir dizi etkinlikler tertiplediklerini belirten  Tevhide Yağan bu etkinliklerde tüm kurum ve kuruluşlarından destek beklediklerini ifade etti.  Birliğin faaliyetleri hakkında da açıklamalarda bulunan Yağan; “Birliğimizin diğer kuruluşlardan bir takım farkları var. Öncelikle biz bir eğitim kurumuyuz.  Her sen yaptığımız değişik bir  çok faaliyetle kadınlarımıza eğitimler vererek bilinçlenmelerini sağlıyoruz. Hatta bazı meslek kursları da açarak yılda 300-400  kadınlarımızı meslek sahibi yapıyoruz. Açtığımız okuma yazma kurslarımız sayesinde 1700 bayanımıza okuma yazma öğrettik.” Diyerek faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

İlimizde bir kadın sığınma evi bulunmadığını, şiddet gören kadınların afişe olmamak için emniyete değilde birliğe başvurduklarını belirten Yağan, bu durumdaki kadınları İzmet'te bulunan sığınma evlerine gönderdiklerini ifade etti. Bunun ilimiz için büyük sıkıntı olduğunu belirten Yağan, sorunun çözümü için yetkililerden destek beklediklerini belirtti.   

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A.Akgün Altuğ, Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şubesi'nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek kurum olarak kadınlara büyük önem verdiklerini belirtti. SATSO bünyesinde kurulan İl Kadın Girişimciler Kurulu'nun çok etkin çalışmalar yaptığı ve bir dizi önemli faaliyet gerçekleştirdiği bilgisini de veren  Altuğ,  Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şubesi'nin de  çalışmalarında yer almaktan mutluluk duyacaklarını belirtti.

Altuğ ayrıca, “ilimizde kadın sığınma evi olduğunu sanıyordum. Eğer yok ise konuyu ilgili kurumlara taşıyarak çözümü hususunda elimizden geleni yapacağız” diyerek çözümü hususunda gerekli görüşmeleri yapacağını belirtti.

Haber Tarihi : 19/2/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::