Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 7. Meslek Komitesi tarafından tertip edilen “Isı Pompası ve Kazan Dairesi Kurulumu” konulu eğitim SATSO Meclis Salon'unda gerçekleştirildi.

Elektrik elektronik Mühendisi Nurettin Küçükçalı tarafından verilen eğitime 7. Meslek Komitesinden Meclis Üyesi Adem Bilgen, Komite Başkanı Doğan Çatalbaş ve Komite üyeleri ile yaklaşık 50 kişilik sektör temsilcisi iştirak etti.

Sakarya da en yeni enerjini katkılarıyla ısıtma ve soğutma sistemlerinin Türkiye'de ki yeri hakkında bilgi verilen ısı pompası ve kazan dairesi kurulum eğitiminde; merkezi sistem kurulmasının avantajları ısı pompasının ülkemizdeki yeri ve kullanım alanları ve ilgili konular işlendi. Nurettin Küçükçalı verdiği bilgiler doğrultusunda ekonomik bir kazan dairesi kurulmasının olmazsa olmazı yoğuşmalı kazanlar ile kaskod sistemi olduğunu belirterek ısı pompasının hangi bölgelerde kullanılabileceği ve çeşitlerini anlattı.

Küçükçalı,  Sakarya bölgesi için hava kaynaklı ısı pompasının uygun olduğunu aynı zamanda ısı pompası ile hem ısıtma hem soğutma yapılabildiğini aktardı.

Eğitim soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

Haber Tarihi : 3/11/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::