Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, “Tır Kamyon Parkı ve Nakliyeciler Sitesi” açılış töreninin ardından yaptığı açıklamada Sakarya'da ekonomik gelişme adına bir ataklar zinciri başlatıldığını ve tek tek duyuracaklarını belirterek; başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ilgili ve destek veren tüm kurumlara teşekkür etti.

Kösemusul yaptığı açıklamada “Sakarya ciddi bir büyüme ivmesi içine girmiştir. Bir anlamda sanayi bölgeleri atağı diyebileceğimiz çalışmalar içindeyiz. Meslek Komitelerimizin de yeni ihtisas OSB taleplerini de Büyükşehir Belediyesi'ne götürmekte oldukça yakın desteklerini alarak ilerlemekteyiz. 19. Meslek Komitesi'nin talebi ile yeniden gündeme gelen ve muhteşem bir açılış töreni ile taçlanan “Tır Kamyon Parkı ve Nakliyeciler Sitesi” bu destek ortak vizyon çalışmasına güzel bir örnektir” dedi.

Kösemusul açıklamasının devamında “Sakarya ulusal/uluslararası rekabet için çalışmaların başındadır. Büyükşehir Belediyesi ve diğer paydaşlarımızla en iyisini şehrimize ve üyelerimize sunmak için gayretlerimiz devam ediyor. 13. Meslek Komitesi'nin talepleri doğrultusunda İnşaat Malzemeleri Ticareti ile iştigal den üyelerimize Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yer tahsisi sağlanması amacıyla çalışmalar başlatıldı.

Aynı şekilde Odamız 32. Meslek Komitesi talebi ile ilimize bir “PVC İhtisas OSB” kazandırılması için girişimlerimiz de yine Büyükşehir Belediyesi desteğinde hızla ilerliyor. Biz, çevreye önem veren ve güzel Sakarya'mızı kirletmeyecek sanayinin, kontrollü OSB'lerde konuşlanmasını istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi ile bu ortak vizyon çerçevesinde sanayileşmenin kıymetli tarım arazileri dışında gelişmesine de özellikle hassasiyet gösteriyoruz.

21inci yüzyılda bilimi ve bilgiyi doğru kullananlar başaracak. Çevreye duyarlı sanayisini ve tarımsal gücünü müşterek yükseltebilen Sakarya'nın Türkiye'nin gelecek projeksiyonunda yükselen yıldız illerinden biri olacağına inancımız tamdır. Güçlü ekonomi ve kaliteli demokrasi hedefinde emin adımlarla ilerleyen Türkiye'de, her geçen gün büyüyen ve gelişen bir Sakarya için gayret ediyoruz Çünkü Türkiye büyüyor , Sakarya büyüyor.

 Sakarya olarak bizim en büyük gücümüz birlikteliğimizdir.  Bu birliktelik bizleri tüm hedeflerimize ulaştıracaktır. Bu hayırlı ve güzel yolda bizlere destek olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu ve İl Valimiz Sayın Mustafa Büyük  başta olmak üzere tüm aktörlere teşekkür ediyorum”

Haber Tarihi : 4/11/2013
PAYLAŞ
Son Haberler ::